piu

Alla inlägg under oktober 2009

Av pirkko sundeborn - 16 oktober 2009 07:56

Godmorgon alla ny uppstigna !! Själv klev jag upp vid 6 , jag ska ju i väg snart . Ska ha en upp följning  på HUR, trevligt o ses igen. Sedan ska jag till Birsta en sväng. Igår var jag på hospitalet igen vid 8 på röntgen, snart har jag fotats hela mig?? Igår bytte Ingvar däck till fordonen, det  var ju dax för det också. Så nu har han inte så mycket att vintra mer, skönt för han. Pratade även med Christina bra länge igår kväll hon var så förkyld. Hon ville träffas snart tyckte vi båda, så vi får se, Anders hade skjutit 2 st. älgar i måndags, grattis bra gjort. Annars går det väl som vanligt inget särskilt att skriva om , just nu. Ni får hålla er i hatten idag om ni går ut en riktig höst med regn o rusk men rätt så varmt ändå.

Av pirkko sundeborn - 14 oktober 2009 21:07

Ingvar har fortsatt o städa undan idag också ute. Det blir lite varje dag, men snart är det färdigt....... Jag bakade faktiskt idag äppelkaka o chokladsnittar, det var bra gjort av mig. Sedan när I hade åkt till jobbet gick jag en kort prommis till Ica , det var länge sedan jag gick. Men idag har det varit en av de bättre dagar, ikväll kom även sessan o Jens på en timmes besök o drack en kopp, alltid trevligt när dom tittar in hux flux bara. Sedan har jag suttit o tittat på tv Bonde söker fru. Pratade med dottern också en kort samtal, vi skulle höras i morgon mera, jag måste gå o duscha för jag ska vara på hospitalet vid 7.50 i morgon bitti. Snart får jag krypa till kojs fast jag kan ändå inte somna men man ligger ju i allafall o väntar på John Blund. Ni får ha det o natt i natt.

Av pirkko sundeborn - 13 oktober 2009 19:50

Idag har det varit riktigt kallt ,,,,,,, huga. Imorse var jag med sessan Alicia till fsk. klassen  sedan åt vi frukost  innan Ingvar gick ut o började "göra" höst, tog undan det mesta, grejade med husvagnen även så den är klar för vinter. Sedan ringde Mutti o Alicia o ville komma på en kopp, Jens skulle visst jobba över, alltid roligt när man får besök av de sina go jäntor. Sessan åt även lite grann pytt i panna , hon är alltid sugen på ngt. mat aktigt när hon kommer. även om hon har nyss ätit hemma. Men så är det ju hos mommo är det alltid lite godare konstigt nog, så var man ju själv som barn också, det lilla extra, som man inte alltid få hemma.  Men det är bara kul. Sedan har jag inte gjort så mycket bara varit , hängt en maskin tvätt om det nu intresserar ngn. hah-haa. Benny ringde också i dag o sa att trollet har nog saknat fammo  hon hade nämnt mig, go fisen. Konstigt man saknar de små så fort dom har åkt hem, det blir såååååååååå tyst o tomt helst när de har sovit över natt. Cornelia sov brevid mig  i helgen , jag sa till henne innan hon somnade att fammo älskar dig , så hon la sin lilla hand på min kind o sa (älkar dej)man  blir  så varm i hjärtat. Det är bättre än all världens medicin. Om ett par veckor kommer väl sessan Alicia till oss o sover över det var ett tag sedan nu för henne har det gällt bara  mamma o pappa nu , man saknar  hennes prat o hyss om kvällarna vi har våran ritualer när vi ska  gå o lägger oss , både Moffa o jag blir som barn hah-haa. Till helgen blir det kalas vad kul trollet som blir 2 år. Nu ska jag gå o fulla på pannan med ved. Ha det.

Av pirkko sundeborn - 12 oktober 2009 11:58

I helgen har vi varit i O-sjön, det var mysigt men rätt så kyligt men vackert på dagarna, solsken,,,,,,, ingen fiske lycka just förrutom Ingvar fick en på söndag förmiddag ingen stor men en fisk i allafall. Det nappade inte ett smack konstigt det brukar ju göra så här års men de var visst inte hungriga. I o R gjorde ett fint avlastnings bord till anslutning  till en brygga förra gången gjorde Ingvar en sittbänk, får vi se hur länge de får vara hel??????????? Finns folk som förstör så för baskad man blir så förbannad på ren svenska. Allt som går o elda så det kan man tydligen ta o göra en brasa av, det är ingen riktiga fiskare som gör så. Det kändes lite vemodigt att det är slut på säsongen. H o R eldade rishögen också som vi hade samlat i våras. Ingvar rökte lite medhavd fisk som vi hade sparat . mums. Larsson var även o hälsade på flera ggr. Söndag åkte vi hem vid12 tiden , vid 16 kom ju trollet det blev fullt ös, hon är så rolig nu , spexar o ha sig , har sovit som bara den i natt , frukost åt hon inte men till lunch åt 2 små potatis sås o kött det tyckte hon om. Vid 07 ca vaknade hon o tyckte det var ljust ute så ville hon ut o åka rutchkana..........men farmor ville inte så hemskt gärna så tidigt....... dessa små liv.Men vid 8.30 ca var vi påklädda o gick ut faffa o vi, hon blev så röd rosig o fin på kinderna. Nu  sover hon middag  har sovit en kvart, hennes mamma kommer vid 13.30 o hämtar . Jeanette ringde nyss o undrade om vi kunde lämna Alicia i morgon bitti till fsk klass, hon hade möte på jobbet kl. 8 , Nu ska jag sätta på en panna java innan fröken vaknar. ni får ha det så hörs vi.

Av pirkko sundeborn - 8 oktober 2009 21:50

Idag har jag varit o handlat lite gotta vi ska ha med oss till fiske läget, vi ska nämligen åka dit i morgon afton lite kyligt man vi har ju värme, så det ska väl gå bra, man vet inte om det börjar närma sig sista besöket för i år, Det skulle ju bli fint på dagarna , det finns ju lång filsingar . Har även varit till casol depån o bytt flaska. Gjorde lite mat med oss så man slipper laga så mycket där. Har faktiskt känt mig bättre nu på eftermiddag  så himla skönt så får vi se hur länge det varar. Peppar, peppar............. Man har nästan glömt hur det är att vara utan värk,men de är just nu skönt - Annars har det inte hänt så mycket , eldat o grejat Ingvar har som vanligt lyssnat på Per- Roger som sig bör på torsdag kvällarna, de kan inte jag med alls. Men, men smaken är delad som baken som det sägs.det lutar någ att lill-trollet får komma på söndag em. men jag får höra av mig under helgen hur det blir. Längtar redan om det blir så, lite liv i det tråkiga vardags gråa. Nu ska jag gå o ta mig en dusch Ingvar har gått o lagt sig han ska till Vemdalen i morgon . det blir en "lagom" tripp. säkert snö o is o jäkligsskap, fyyyyyyyyy.  Ni får ha en trevlig afton o helg, kära  läsare.

Av pirkko sundeborn - 7 oktober 2009 17:16

Imorse ringde min mor , hon fyller ju år idag o jag her namnsdag i Finland, hon brukar ringa så varje år, antagligen för att jag ska inte glömma bort, hennes f-dag.?????????  Sedan packade jag korgen o fiskegrejer o åkte till mitt ställe O-sjön, det var ju så härligt väder +9 var det i O-sjön o soligt o fint att sitta vid sjöändan skinra tankarna för en stund alldeles tyst o så vackert. Fick bara en napp ingen firre men det gör det samma, bara man får sitta ute. Vi åker någ dit till helgen skulle jag tro de har lovat fint väder, åtminstone fr o lö. Söndag ska vi hem ändå då skulle det bli skit väder igen.När jag kom hem så ringde jag till dom som hade ringt o Westerlundskans Anki ringde o surrade bra länge, hon höll på visst att möblera om o städa, fy så tråkigt, förresten det skulle det behövas här med , men lite skit i hörnen har väl ingen dött av.eller???  Jag måste ju ha hjälp till sådant nu för tiden, Ingvar hjälpte ju mig förra veckan o putsa köksfönstret, lika smutsigt igen för det regnade så häftigt  . Så det ser ni helt lönlöst, eller hur.Idag har min man fått typ enchiladas till middag o sallad, matlådan består av stekt potatis o korv, ingen höjdare men det får dyga. Nu ska jag göra ingenting, ska kolla senare ikväll Bonde söker fru....... Ingvar hatar det programmet, tycker att det är på gränsen till koppleri, ja vet inte vad man ska tycka om saken, fast ibland är "bönderna" på gränsen till lite töntiga men kul o titta på i allafall.  Ni får ha det en skön afton

Av pirkko sundeborn - 6 oktober 2009 17:53

Idag  ringde Mutti vid 08.30 o ville komma på morgon fika o det fick hon. Hon undrade vad det var med hennes öga om jag kunde ha en aning, o lättade på ögon locket under sida, ,,,,,,,,, fy jag fick nästan ont i baken så det var så skit äckligt, en sorts böld tittade inte så någa kunde inte. Avskyr att kolla på sjukdomar o elände, jag sa bara att nu ringer du till vc , konstigt det gjorde hon . vilken tjatig mor,,,,,,,,,,,,, tänkte hon säkert.Men hon fick komma dit .Sedan ringde Ingrid o ville att jag skulle till Kvissle o kolla på Folketshus. en kille var där o säljer lite av varja, så jag åkte med dom dit , Mutti ringde igen o frågade om jag kunde komma o sitta B_vakt en stund för 15.30 skulle hon vara hos farbror docktor, så jag for dit , Kom hem vid 16 tiden o lagade mat, o var o handlade lite grann . Så den dagen har också gått , ha det så vi får höras,

Av pirkko sundeborn - 4 oktober 2009 19:40

idag är det så grått o trist ute riktig inne sittar dag, men vid 13 tiden började "SOL SKENET" ett par timmar fick nämligen besök av god troll. Hon är ju så förkyld men ändå så glad o riktigt full av jäklisskap o hyss. Hon är inte stilla en endaste minut. verkligen lättar upp tillvaron med sin charm o kramar.  De kom hit o  fick lite lunch makaroni låda , o lillen fick naturligtvis "ASS" . De hade  lite bråttom hem för familjen Näsman o 2 andra skulle dit o äta middag. Vi får se om trollet ska sova här nästa söndag kväll o vara med oss på måndag, Ingvar jobbar em. till veckan så det kanske går bra, för Carro slutade tidigt den dagen så hon hinner hämta lillen innan I åker till jobbet på eftermiddag. men det är inte säkert än hur det blir.Hoppas det blir så . så vi kan rå om henne lite mer, det är absolut ingen problem att ha henne hon grejar själv . ibland lite för mycket kan själv.................. men det är bara ta "spring skorna" på sig o löpa. Nej så farligt är det inte , de är bara vi som är så fjantiga o kollar hela tiden , man är ju så rädd om dom små liven. För hon vill  så gärna klättra lite högre ................ ja nu ska jag fixa lite kaffe , o sedan titta på dumburken en stund  Costa del sol eller vad det nu heter men det är kul program faktiskt. Jag ska till Nolby tidigt i morgon för Mutti åker så tidigt det var kurs , så jag ska köra Sessan till förskole klassen till 8.15 Det var inte så ansträngande.eller hur. Jag vaknar ändå så tidigt så det spelar mindre roll om det är tidigt. man får säkert en kramis där också??????? Fast hon har blivit så STOR nu , så mommo kanske inte är så viktig längre, men det kommer säkert igen lite senare  .En annan vill inte det igentligen men så är livet..ha det så hörs vi.........

Ovido - Quiz & Flashcards