piu

Alla inlägg under november 2008

Av pirkko sundeborn - 16 november 2008 17:05

Ja nu har jag fått ha mitt älskade troll här flera dagar när Benny har hjälpt far sin ons, tors, fre o lör. Hon har varit så himla snäll äter o sover leker i mellan varven, go troll. Igår kom även den andra trollen hit med familj så det blev lite middags "mat" fika visste inte att de skulle komma  men man har ju alltid något att bju o dela med sig så det blev en salig blandning av lite av varje men det brukar vara uppskattad ser det ut i allafall. Sedan åkte de hem ungefär samtidigt  Benny , Carro o lillen skulle till några komppisar o äta Tacos, de andra skulle hem o ha en mys kväll med barn film o gotta, så vi duchade lite snabbt o tog med oss cider o ett par öl o gick till grannen o spelade som vanligt kom hem vid 24 tiden , idag har Ingvar grejat med sitt o jag städade lite o tog en promenad till Ica det blåser nordan skit kallt fast det är bara 2- , inget skönt alls. Vi har nyss ätit stekt strömming o hemlagad potatis mos o sallad mycket gott sen kom Bengan hit med lingon bröd som INGRID hade bakat idag, Tack. Nu ska jag spela lite Taipei , Ingvar tittar på dumburken det finns inte så mycket att se där .Ha en trevlig afton gott folk.

Av pirkko sundeborn - 14 november 2008 10:44

Ja det gör det 1 par grader kallt dessutom, inget roligt o köra bil precis nu. Igår var Benny med dottern här hela dagen, skulle även komma idag, Ingvar har nyss åkt till stan skulle köpa någon grejsmojs igen. Jag har satt på köttet i stekgrytan ska göra älg gryta till middag. Sen måste jag till Kvissle o på Apoteket, får väl ta mig matsäck det lär väl ta tid. Sedan är det väl inte så mycket mer får umgås med svärdottern o barnbarnet medans I o B ska greja i pannrummet. Imorgon skulle Jens komma o svetsa något kolimojs. Jag skriver så för jag vet inte vad det heter. Pratade med Ch. en lång stund igår kväll allt mellen himmel o jord, det är nästan klart att jag ska åka dit 23 januari ska prata mer om det senare, gud så kul det ska bli  hämta nya krafter o prata skit en hel helg gud vad ont i käken man ska ha sen, hah. Igår kväll gjorde jag även lite grann hjärtan men tyget tog slut så jag måste till Rut o  köpa mer, den blir så fin om jag själv får säga säkert bli jäntan glad när hon får den. För hon skulle strunta i den för hon hade inte tid att göra de tar en massa tid faktiskt att göra den. Jag gick även till grannen en stund igår kväll för Ingvar lyssnade på sin Per- Roger jag är inte så värst intresserad av de programmet. Nu ska jag göra mig klar för åka i väg , så vi hörs.Ha en bra dag, men ta på er spik skor om ni ska ut.

Av pirkko sundeborn - 12 november 2008 21:38

Idag kom Benny o Lillen hit för Benny skulle hjälpa far sin, jag var med lillen men hon sov 2 timmar  ute i vagn i bälsad så varmt o skönt, bara nästippen syntes , Jag grejade med Jens o Jeanettes "hjärta" så länge den blir jätte fin . Sedan vaknade lillen o vi åt o lekte fast hon är så duktig o leker mycket själv på golvet men ibland "sticker" hon  så då måste man smyga o titta vad hon har hittat på .God trollet. Sedan åt vi middag kyckliglår blev det , sedan åkte bENNY o lillen hem, de kommer någ imorgon också skulle jag tro.Carro kommer väl hem i morgon bitti, men det går så bra att ha Cornelia hon är ju så snäll o Benny hjälper Ingvar  det är ju snällt av honom.Tack för hjälpen sonen.Men till helgen är någ bara jag o gubben själv, det har vi inte varit på länge, säkert 2,5 månad sedan, jag tror att vi ska ta en cider o en öl o bara slappa. Det är skönt att vara för sig själva ibland också.Igår kväll gick vi till I o B o tog ett parti poker det gick så dåligt för mig Ingvar gick det hyffsad, men nästa gång är det väl min tur.får vi hoppas. Nu ska jag fortsätta med hjrtat en stund Ingvar tittar på Oskyldigt dömd. Så natt i natt

Av pirkko sundeborn - 10 november 2008 21:07

Alicia åkte hem för en stund sedan, så nu är det bara tyst, så man hör nålen falla, man hann vänja sig att det var liv o rörelse från morgon till kväll sedan i torsdags. Jeanette kom hit redan vid 16 tiden från jobbet hade varit hemma först en timme hon har sån huvud värk släppte inte ens med alvedon. Imorse åkte Ingvar , Bengan o Alicia o plockade tratt kantareller Alicia hade plockat 4 små barn hinkar , hon är jätte duktig o plocka svamp var så stolt ,  vi rensade allt o jag förvälde så hon fick ta med sig hem , hon tycker jätte mycket om svamp. Jens ringde vid 20.30 då var de i Gnarp så Alicia o Jeanette skulle ta upp han i Kvissle. Ikväll ringde en engelsk talande kvinna o sa att jag skulle få en resa till Karibien, men jag skulle ge alla möjliga uppgifter först. SÅ  man får passa sig vad man svara på o inte.Anki hade visst också fått ett sådant samtal. Nu ska jag gå o ta mig en dusch, gubben tittar på något i tv.imorgon måste jag ta mig i kragen o sy färdigt kuddarna  till bröllopet o korta av mina byxor, men det är ju så tråkigt, o jag får så ont i fingrarna när jag gör så "smått" , ett av mina fingrar är som det är , har varit jätte länge nu så jag måste ta o ringa till docktorn så han skriver en remiss igen för 10:nde gången för operation, men jag vet att den läker inte av sig själv, men det tar så i helsike i mot, inte så skönt att operera sig igen, men går jag för länge så blir det värre o senorna kanske växer ihop igen som sist.Då fick dom operera 2 ggr, efter varandra påsamma  ställe. Där är det inte så bra heller knöligt o  fult o ont ibland. Men man får väl leva med det här resten av sitt liv, skulle jag tro.Konstigt i allafall,


Ett avbrott nu ringde Alicia o var ledsen hon ville komma till mommo o moffa o sova igen, hon längtade efter oss så vansinnigt, men man fick försöka att avleda samtalet till något annat, att vi träffas ju så ofta ändå , men det tyckte in hon att vi gjorde, ja man blir alldeles rörd till tårar. Men det får man inte visa eller säga heller. OOh vad vi älskar våra små barn barn. Det är det bästa som har hänt i livet , Så alla som har barnbarn så ta vara på  den tiden den går så fort. Natt i natt.

Av pirkko sundeborn - 9 november 2008 21:12

Igår kväll gick Ingvar till Kjell på Ängomsvägen han hade bjudit oss på fest, men jag var hemma med Alicia vi satt o ritade o grejade hade mys kväll mm. 21 tiden blev Alicia så trött så hon somnade jag satt uppe en stund, sedan gick jag också o la mig vid 22 tiden. Ingvar kom hem vid 1 tiden det hade varit trevligt med god mat o dricka, Men det hade inte varit så mycket folk där. Imorse gick Alicia o jag o grattade moffa på sängen han fick en fin flanell skjorta som Alicia hade valt. Sedan skulle det bakas tårta knappt hade jag hunnit slå upp ögonen, men det var brottom.På dan kom sen Benny, Carro o lillen hit på lunch o tårta, innan de skulle vidare till Matfors på babysim. Sedan kom Jeanette också en sväng nu ikväll efter jobbet o grattade sin far. Sedan gick vi o bastade det blev det gamla vanliga vatten krig i bastun. Alicia ville se på en film så Ingvar satt ner o tittade Barbie film med Alicia. Jag fick sitta ner en stund för mig själv. På onsdag skulle väl Benny o trollet komma han var pappa ledig då, skulle hjälpa Ingvar , Carro skulle till Stockholm. jens kommer också hem imorgon, men när Jeanette sa till Alicia att hon skulle hem imorgon så hon ville det inte hon skulle stanna här. Tur att de små trivs med oss iallafall. Fast ibland blir man helt tom i huvudet man är inte 25 längre.Men, men det går bra ändå. Nu ska jag spela en stund, innan jag söker bädden, så natt, natt er alla, vi hörs.

Av pirkko sundeborn - 8 november 2008 21:31

Idag har jag varit på dans skola med Alicia hon går där på lördagarna, hon var där först sen gick på stan o åt lunch A åt en kyckling baguett o jag en bakad potatis, sen gick vi på Jam Jam o köpte lördags gotta o sedan köpte vi en farsdags present till moffa, Alicia ville även köpa en ros till moffa så vi stannade i Stockvik på vägen hem så hon köpte en blå ros , med stjärngräs till. Vi hann bara hem så kom I från jobbet, jag började laga middag A hade beställt Tacos det var ju enkelt o bra. Ingvar gick sedan till Kjell  på fest han är där fortvarande , Alicia o jag har ritat o målat hela kvällen, hon somnade 21. 15 , var så himla trött. Så nu sitter jag o pustar ut en stund måste även plocka ur disken. Benny ringde också,de kkommer imorgon mitt på dagen, innan de ska till m-fors o bada, Jeanette kommer inte förrän vid 19 tiden ,hon jobbar som sagt hela helgen. Vet inte om hon sover över i morgon här eller hur hon gör.Ni får ha det gott folk, glöm inte Farsdag imorgon dom som grattar sina fäder.

Av pirkko sundeborn - 6 november 2008 16:48

Idag kom Jeanette , Alicia o A-m o hämtade mig vi åkte till stora skogen o plockade mossa, jag gjorde fika med oss så vi satt på underlägg o fikade det var inte så värst varmt men det gick att fika ändå, vi var ute kanske 1-2 timmar det var skönt o gå i skogen det luktade så friskt, Alicia o Zjak A-M hund sprang o lekte i skogen, dom tyckte i allafall att det var roligt.Sedan gick jag på Ica o köpte lite mjölk.Sen så har jag inte gjort så mycket mer än lagad maten själv åt jag paella , I får fläsk pannkaka.Vet inte än om Alicia kommer ikväll , kanske.Men det gör det samma hon sover ju som en stock ändå. Spela Roland om hon kommer hon ska ju hit vilket fall som helst i morgon.Moster ringde också förrut , hon var på väg hit o dit med sina b-barn som vanligt, hon längtade också att komma ut med vagnen men det är kört för i år, då får vi väl vara i starten till våren istället. Fast då har vi väl också tusen o en sak som ska göras, det tar aldrig slut helvetet.Man kanske ska sälja o flytta till en liten etta , nja det lät inte så roligt fy skulle inte kunna tänka oss att bo på en lägenhet heller, fånge i sitt eget hem, tycker jag att man är.Men det är väl så när man har nästan alltid bott i ett hus.Det finns båda för o nackdelar i båda boende former, en del trivs att bo i lägenhet , så det är ok. men inte vi.Nu ska jag gå o sätta på lite java I kommer hem lite senare för han hade möte på jobbet.Men jag är kaffesugen nu. Hejdå alla glada.

Av pirkko sundeborn - 6 november 2008 10:25

Jeanette ringde nyss o frågade om jag vill hänga på o plocka mossa (grön) de ska dekorera boren med det  med någon arrangemang till bröllopet, så vi får förvara det i plast påsar , Anna-Maria skulle komma senare på dan, så vi hinner ut en sväng först. Jätte härligt väder faktiskt.Jag har sstekt nu på morgonen lite fläsk tärningar till pannkaka o gjort smeten så den får svälla, de får mannen till middag stekpanna stekt pannkaka det tycker han om. Imorgon kommer ju Alicia hit så hon skulle få bestämma maten då, säkert kött o klyftisar det älskar hon.På lördag ska jag o lill-fisen åka till stan för Alicia gå på lördagarna o dansar , sen ska vi på stan o fika har jag lovat henne, o köpa något till moffa , det är ju farsdag på söndag, Alicia får även göra tårta på söndag till moffa det är hon duktig på .Hon kan ju inte gratta sin far för han är i Irland då. Då vet vi va vi gör i helgen iallafall, Ingvar får gå själv till Kjell på glöggafton Bengan o Dag skulle också dit så då får han ta sällskap med dom. Men han skulle inte bli så länge sa han för han  har klivit upp så tidigt på morgonen vid 4 för han jobbar på lördag. Men han går dit en sväng tycker någ att det är mysigare att umgås med barnbarnet för hon har sina föreställningar åt oss så vi sitter bänkade på soffan medans hon uppträder i alla möjliga skepnader, det är prinssessa o sång artister mm. Väldigt underhållande, sedan vill hon grilla korv vid öppen spis det är mycket hon vill när hon är här. Snart vet vväl även den minsta trollet vad hon vill också.Nu ska jag kolla posten såg att det kom något på mejlen, ha en bra dag.

Ovido - Quiz & Flashcards