piu

Alla inlägg under mars 2009

Av pirkko sundeborn - 21 mars 2009 21:08

Ja nu sitter de på planet , har gjort det ca. 1,5 timme. Hugaligen vilken lång resa att sitta still för lill-sessan, men hon var uppe i varv i morse , vi skulle dit kl 11 o skjutsa dom till tåget men hon ringde vid 10 tiden o ville att vi skulle komma för dom var klara ....... ??? Hon gick redan med nya sommar skor på fötterna . Ja det gick ju bra med tågresan dom ringde från Arlanda vid 17 tiden hade redan ätit middag där o väntade o väntade. Har varit o matat djuren, o grejat lite o tittat på tv en stund. Annars är det väl som det brukar , inget särskilt . dagarna går med det gamla vanliga har varit ppå HUR o hos konsulten, ska väl till kommunhuset o besöka lite folk o göra intervju, o f-kassan mmm. det rör på sig, till veckan ska jag till docktorn igen . Får vi se  vad som händer men jag har räknat ut att operation blir någ tidigast september månad det är så fruktnsvärda köer   hoppas det blir tidigare för nu är det hopplöst med hela vänstra handen, men , men man kan inte göra så mycket åt de långa köerna det är tur o ordning som gäller alla vill ju ha sina operationer gjorda så fort som möjligt , men det är just ortopedin som har det längsta köerna, typiskt. Nu ska jag gå någ o ducha en sväng Ingvar ska ju titta på Wallander o jag vill inte se det, inget annat heller för den delen, så ni får ha det så bra så vi hörs.

Av pirkko sundeborn - 16 mars 2009 21:41

Imorse ringde sonen o frågade om jag kunde åka o skjutsa Carro till docktorn, eller vara med trollet medans <Carro skulle till VC, så jag åkte till dom , Carro fick låna bilen medans jag var hos lill-fisen ,  hon är också förkyld igen , Carro hade någon form av astma besvär, vad man blir så less av alla dessa sjukdomar o förkylningar o elände, men det var roligt att umgås med den lilla påhittiga damen , hon skulle kasta i soporna en trisslott med vinst på 25 ggr 2 o en annan present kort på 200 kr men jag hann rädda dem innan, men hon blev arg på farmor som inte tillät kasta "sopor" , den lilla rackarungen. Jag fick massa med snor pussar o kramar , hon klättrar som attan på sin rutch kana så jag blev svettig , var rädd att hon skulle ramla, hon bara flinade o tittade precis så att titta va jag törs. Go fisen...... Sedan kom jag bara hem o lagade lite ätbart till I han skulle i väg på jobbet, men då kom grannen o Alicia ringde o frågade om dom fick komma på kaffe, de var på väg hem från stan de hade varit o grejat det sista på stan innan de ska resa. så de kom också en snabbis hit, de är ju skoj.att få besök av de små trollen. Nu ska jag gå o ta fram lite kläder tills i morgon , ska i väg till HUR o även träffa Martin B efteråt  så jag får luncha på stan , vi får se va det ger. Ni får ha det gott folk så vi hörs.

Av pirkko sundeborn - 15 mars 2009 10:58

Ja är det kanske det ?  Ja vad har vi gjort sen i torsdags.... fredag var vi till moster som hade pensionärsdags kalas!!!  Lasse o Cim åkte med oss dit vi åkte dit vid 17.30 tiden , det var trevligt alla hennes barn o barnbarn var där , man träffar dom så sällan (mina kusiner) vi sjöng o hurrade för henne. Sedan åt vi o åt det var så himla gott hon hade gjort 3 rätters , Laxbakelse med krossade ostbågar på kanterna det var så himla gott, sedan var det fläskfile o gratäng eller stekt lax med sparris sås o sallad, kokt potatis, efterrätt rånkorgar med glass o hallon, Kaffe o tårta efteråt, vi blev som pallonger av allt ätande, men gottigt var det. Sedan satt vi  o surrade till 24 ungefär. Så tack!!!!!!!!!!!! Igår var vi ute hela dagen Ingvar skottade fram en släpvagn o husvagnstaket, fy vad snö. Men det var så härligt väder man nästan fick vårkänsslor ? eller vad det nu kan ha varit. Jag var o handlade bara på ica lite gotta till melodi festivalen vi bastade först sedan satt vi o tittade på  TV. Till o med jag ???  Nu har Ingvar åkt till IKEA o hämtat en hylla till Datarummet så vi kanske får ordning på alla pärmar . Jag hatar papper o pärmar , skulle aldrig kunna bli ngn. konttorist, men konstigt någ så hittar jag alla räkningar när det ska betalas, så vi får se hur det går nu när vi fixar ordning allt;;;;;;;;;;;????????? säkert hittar jag inget, jag vet att det brukar vara så med dom folk som har oordning på sina papper  man hittar när det är hur som helst, men när det är i pärmar blir det tvärtom. Ingvar har alltid  skojat med mig om   Alla mina kontor :::: Hah-haa. Annars vill jag ha snyggt runt om kring men icke papprena. Ja vi är olika. Jag har nyss gjort grekisk sallad som vi ska äta till lunch, middag blir det fiskrätt. Det om detta , nu ska jag gå o sätta på en maskin tvätt, så ha en trevlig söndag.

Av pirkko sundeborn - 12 mars 2009 08:43

Ja så kan man tänka om den här magen ........ får vi se om det har stannat nu ,,,, konstig magsjuka. känner man sig pigg ett par timmar o så sedan ja ni vet..............!!!!!!!!!!!!! Men nu har det hållit sig sedan igår kväll. Imorgon kväll är vi bjudna på middag hos moster i Timrå hon fyller år idag så GRATTIS på    65 års dagen!!!!!!!!! Har ringt till henne nu på morgon o försökt att sjunga...... tur att hon inte slängde luren i örat på mig när hon hörde att jag sjöng en trutelutt. Har absolut INTE sångröst för fem öre.De är bara hennes barn o barnbarn o vi som ska komma på middag, men det är många någ ändå över 20 stycken blir vi säkert. Igår blev Alicia besviken säkert på mommo för hon skulle kommit till mig ett par timmar men jag fick ringa återbud för magens skull. vi skulle gått till hockey banan vid NSK så hon skulle åka skridskor, Jeanette åkte till stan o följde med en kompis som ska gifta sig o prova brudklänning, men Alicia fick följa med, hon gillar inte o springa på stan alls, men Jeanette fick visst muta att hon fick välja vilken lunch hon ville på stan. Jag ringde igår kväll o skulle prata med henne o tala om varför jag kunde inte ha henne här  på dan,   men hon ville bara prata med moffa frågade efter honom medans vi pratade, då hade hon inte tid ????????? att prata med mommo, men moffa gick det bra, ja se ungar...Ringde nyss till sonen men han hade heller inte tid att prata skulle ringa senare,,,,,,,,, har inte pratat med dom heller på hela veckan, men har inte haft ork o lust att snacka med någon bara blää allting det blir så när man inte mår så bra. Idag måste jag försöka att damsuga lite grann , man får väl snart astma i dammet ?????!!!!!!   Nu ska jag gå o koka lite gröt känns så i magen att jag är sugen på det ja då kanske man håller på att bli kry. Ja nu är det bara en vecka kvar när de från Nolby åker i väg till Thailand , jag tror att modern har också resfeber lite . oooooooh    så långt det ska åka. De blir någ så tufft för sessan att sitta så många timmar på planet, men de har köpt en bärbar dvd o lite barn filmer , men det är tur att dom flyger på natten men även förmiddag dan efter , så hon kanske sover bort flygtiden, det är ju så tråkigt att bara sitta  finns liksom inget man kan sysselsätta sig med.Jag tycker när man själv har suttit 6 timmar på flyget så är det bara jobbigt, man kan ju gå fram otillbaks i gången men det är ju så himla trångt alltid är det någon man möter så man får klättra på varandra, men det kanske är lite större plan som går så långa rutter. Men jag klättrar gärna bara man kommer till värmen....... o en härlig tillvaro,,,,,,, gud vad man längtar i väg nu, när man ser allt jäkla snö omkring sig. Men vi ska inte i väg nu vad jag vet. ????????!!!!!! Fast vi brukar inte planera sådant i års vis , bara ett par veckor så är man i väg.Men nu har vi inte ens prata om sådant.Nej nu ska jag koka gröt så ha en bra dag , Obs   idag SNÖAR DET INTE;;;;; hurra.

Av pirkko sundeborn - 10 mars 2009 15:36

Igår kom Familjen Näsman o Sundeborn på besök, de åt här lite soppa- Började känna mig olustig redan igår kväll mag knip, o allmänt blääääk.... Fan tänkte jag för jag skulle till HUR idag, så jag vaknade vid halv sex i morse o klev upp, kände mig sådär, men tänkte att det blir någ bättre snart, men jag gjorde mig ordning för att åka till stan ......... men de ville inte min mage , så det var bara att ringa o avboka hela alltet, men under dagen har jag kännt mig hyffsad, har hört flera som har eller haft sånt här skit, man börjar fråga sig vad är allt detta som går o rör sig hela tiden ??????????????? Ska man aldrig känna sig frisk. O så det här jäkla väder då snö. snö .......... så långt ögat når, o det kommer hela tiden nytt vitt elände . Vår får man åka o leta i Afrika här finns det då inte kan jag säga  säkert 70 cm snö. o där de har samlat snö så högarna är 7-10 meterhöga  , de är sanning. Så mycket snö har vi inte haft sen Moses föddes. Nu har väl alla skoter åkare fått sina lustar mätta. Man fattar inte varför dom är i samhället o åker efter när det finns HUR MYCKET som helst snö överallt ????????!!!!!!!!!! ja det om detta vi får höras så ha det i snö yran.

Av pirkko sundeborn - 9 mars 2009 10:48

Ska det aldrig sluta det här helsiket, har säkert kommit mellan 5-10 cm, blöt jäkla snö igår o inatt, Traktorn var här i morse o lämnade en så stor "vall" vid infarten så det fanns inte en chansh  att ta sig härifrån, men tur man har snälla grannar, TAck Bengan !!!!!!!!!!!! Vi har ju slunga så det gick ju. Nu är vi så less på det här , det är väl JUli innan det här har töat. Helgen har vi inget gjort, fick bara åka o vara med Alicia en stund , för Jens o Ingvar skulle fixa med veden som de fick i lördags em. O Alicia hade ju feber så det var ju olämpligt att hon skulle ut, matt o eländig. Ville inte vara själv inne, men det gjorde det samma om vi åkte hade ännu inget annat för oss, men nu är hon bra igen. Pratade med Mutti igår em. de var på väg hem från S-holm, Anna-Maria, Bettan , Jossan o Jeanette i det jäkla väder. Men det gick bra, har inte pratat med Benny än han o ett par kompisar får igår också till S-holm på en konsert, men Ingvar tyckte sig höra ppå TV att det blev inställt?? så tänk om de åkte i onördan dit ?! vet inte, väntar med o ringa , eller han hör väl av sig snart.Ifall de kom hem sent eller tidigt i morse hem. Imorgon ska jag till HUR igen o träffa Bäckström så det blir hela dagen på stora staden imorgon. Har även beställt tid hos farbror docktor idag, ska dit 26/3 , går bara en förmögenhet till läkar besök hela tiden tur att jag får snart fri kortet fullt. Annars blir man ruinerad på det här. Nu ska jag gå o laga lite lunch aktigt, pizzamacka får det bli orkar inget annat, är inte så hungrig heller.OOOH , solen tittar fram nu........... är det VÅR tro?????????????

Av pirkko sundeborn - 6 mars 2009 19:30

Ja det har jag gjort lite grann , ifall det kommer ngn. på besök. Fiskgratäng blev det också mumsigt med grönsaker o kaviarsås på . Sedan ringde Jens o undrade om jag kunde kkomma fram otillbaka o vara med lill-sessan medans han åkte till ICA, Jeanette har ju åkt till Stockholm i morse, o Jens hade fått hämta Alicia från dagis kl 14.30 de hade ringt att Alicia har feber , bara feber, men det här börjar ju likna ingenting alls bara sjuka hela tiden är de små, vad det nu kan berå på ????????? Men en del har inte barna hemma tills de blir friska så det bara går runt , runt hela tiden eländet, det skulle vara så som på Ålands fsk.olor där måste alla barn tvätta o tvätta händerna HELA tiden , är dom bara lite snoriga så kommer de ändå så får dom vända vid dörren, där är det aldrig visst så här, som det är här, så ska det ju vara också.  Barn starckare blir ju alldeles matt att vara sjuk hela tiden, det om det. Nu ska jag gå faktiskt o titta på LET `S dance, är inte så märkvärdigt intresserad men man kan ju titta lite ändå, i ensamheten. Ni får ha en trevlig helg .

Av pirkko sundeborn - 5 mars 2009 19:12

 Idag har jag inte gjort ett s-it här hemma åkte till moster till Timrå har inte varit där sen hur länge som helst. Jag åkte vid 13 tiden o har nyss kommit hem, skönt att tänka på annat,  hade även ärende dit skulle lämnä en matta som moster skulle tvätta åt mig , de har stora matt tvättmaskiner i hennes tvättis. så tack !   Hon hade stickat 2 par strumpor åt mig o varsin par åt Cornelia o Alicia hon är snäll , så Tack så mycket för det också. Nu ska jag gå genom ducshen en sväng, o fylla på ved i pannan. Vi får höras , ha det.

Ovido - Quiz & Flashcards