piu

Alla inlägg under april 2008

Av pirkko sundeborn - 9 april 2008 11:40

Ja man trodde inte sina ögon i morse när man vaknade ca 10 cm ny snö ,nu. Har nog inte snöat så jäkligt på hela vintern, har varit ute 2 omgångar o försökt få bort det värsta skiten för när Ingvar kommer hem så måste vi åka till stan på ett informations möte Skattemyndigheten har skickat kallelse för vi har sålt o köpt fastighet 07. Så får vi se om vi fattar något vad de pratar om , det brukar vara så svårt fattade ord de svänger med så man blir helt ställd, kan de inte prata så man förstår alla är ju inte skattekonsulter, eller vad dom nu heter. Jag ska måste gå o ta en dusch innan jag ska åka på affären , annars springer andra kunder ut för jag luktar väl som en jakt hund, efter skottningen, så svettig blev jag , men kanske bra för fläsket?Har ätit gröt till lunch gott älskar nämligen gröt. Middag blir det leverbiff o pot.mos.kokta morötter gott det också. Pratade med fru Westerlund i telefon förrut en bra stund höll på att kissa på mig , vad i all sin dag hade vi att prata om vi träffades ju igår, men något hade vi ju att tala om tydligen, det har vi alltid. Igår kväll ringde Anna o tackade för pengen hon fick, sen pratade med Christina , hennes gamla far är på sjukhuset nu ska väl ordnas så han kommer på ett servicehus nu, han hade Parkinssons o massa annat fel han är ju gammal. Men Christina orkar ju inte ta hand om han också det blir så tungt för henne.Jobba hel tid o pappan ringer tjogo elva gånger om dagen o undrar när hon ska komma till honom, så det orkar hon inte med det säger ju sig själv, ingen orkar med sådant.Men hon var lite ledsen att behöva sätta far sin på "hemmet", men vad ska hon göra. Jag sa att hon kan åka hälsa på han där, men slipper allt ansvar själv, fast hon har ju 2 bröder men ni vet ju hur karlarna är , med den saken.Det blir mest hälsa på men det praktiska får nog kvinnorna ta hand om, eller??Nej nu ska jag sätta punkt för den här omgången o fara i väg , gå ut o bygg snöhyddar det finns ju gott om den varan, hah-haa.

Av pirkko sundeborn - 8 april 2008 21:32

Ja, fick hit Anki på lunch iallafall hon kunde tydligen inte motstå frestelsen jag visste att hon älskar kål i alla former, så vi åt o surrade en "liten" stund , hon hade så mycket på tapeten idag skulle hit o dit innan hon skulle hämta gubben sin från jobbet, det är roligt besök när hon kommer vi sitter inte precis tyst. Båda vi är sådana prat kvarnar, det bara kommer ord ur munnarna på oss, ibland vet jag inte varifrån vi får allt prat.tänk när vi två var fiske vakter tillsammans ibland, träffade massa gubbar som var o fiskade en del pratade också mycket det tog så lång tid för oss att gå runt alla sjöar. Allan förbjöd oss att prata med fiskare vi skulle enbart kolla korten, men vad i allsin dag spelade det för roll vi hade ju inte betalt det vi gjorde, men han var nog avundsjuk på oss skulle jag tro?  I eftermiddag fick vi kärt besök också Alicia o Jesse kom tog en kopp.Sen satt vi o tittade på grannfejden, vilket sjukt program med alla idioter en del är ju helt knäppa tycker jag det tror jag att även dom 2 som är medlare tycker som jag helt galna en del.Nu har min äkta hälft gått o lagt sig.Så nu sätter jag punkt för idag, god natt på er alla.

Av pirkko sundeborn - 8 april 2008 08:45

Var igår på apoteket o köpte Tiger balsam smorde halva kroppen med det igår kväll o se har faktiskt sovit bättre, väldigt "sexig" doft har jag nog spridit omkring mig inatt , då även bihålorna har öppnat sig, men det struntar jag i huvudsaken att jag skulle få sova någorlunda.Igår gjorde jag även dolmar Anki har skrivit halva veckan om sina kåldolmar så jag har blivit så sugen, gjorde även pudding av "resterna", så idag ska vi äta dolmar, gott.Hoppas att Anki kommer på besök idag när hon ändå ska till byn så kan jag bju henne "rest pudding" så kom hälsa på Anki!!!!!!!  Christina ringde igår kväll surrade en bra stund, om allt mellan himel o jord. Pratade även med  våra kärleks frukter båda två, de hade det bra, Carros arbets kamrat 29 år hade fått en brusten bråck i huvudet ligger i Umeå, så ung människa, men det ser man det är inte garanti om man är ung eller gammal. Men hon hade goda chanser o bli återställt tur är väl det.Lill trollet Cornelia snurrar runt, runt sa Benny blir förbajad när sängen inte "räcker "till, Vad fort det går med de små liven, tyckte att hon nyss föddes. Alicia blir ju 5 till midsommar hon har redan önskat sig present en prinsess lampa till sitt rum , vad annars det är bara prinssar o prinsessor som gäller för den lilla damen just nu, tyckte till o med att vi skulle tapetserat "hennes" rum här på Linv. med sessa tapet,men det fick inte bli så, då hade nog folk undrat om vi är totalt knäpp , ja lite mer än vi är normalt.Nu ska jag dricka lite mer kaffe, det är min älsklings dryck, kaffe är aldrig fel, eller hur?vi hörs ha en bra tisdag!!!

Av pirkko sundeborn - 7 april 2008 07:17

Ja , kan det berobå vädret har haft så h-lsike ont i båda ryggen o handen inatt tittade på uret 01.30 hade fortvarande inte somnat, vaknade ett par ggr. till innan 5 , klev upp 5.45 gick inte ligga länge nu pratar jag som en 80 årig tant men ibland känns det som så. Fy katten vad hemskt det är, man äter piller på nätterna o tar på sig varmt om bena o o ryggen, jag brukar inte ha ont i ryggen men vet i gudarna vad det har tagit åt den jäkelskapen nu då??  Säkert ischias . idag är det världens skit väder regn,snö blåst ser ut som värsta höst rusk, skiten rinner bara på fönster rutorna, tur att man inte har nyputsade fönster.Går i morgonrocken o dricker kaffe har inte gjort något mer än läst dagens tidning eländes elände som alltid en 10 årig flicka försvunnen i Mora , fy så hemskt igen. Varför ???? Idag kommer Bengan hit vid 10 tiden o gör rent golvet med mig nere i tvättstugan, ikväll kommer han o hjälper I  att foga, börjar artar sig så man börjar se vad det är för rum som finns eller ska bli där nere i Jerusalems bedrövelse.Pratade med moster igår kväll hon har sån infulensa hög feber o allt som tillhör en jäkla flunssan, ingen pigg o fräch alls, hon bruka inte bli sjuk i sådant men nu var hon det. Dom skulle åka till Ålands kryssning den 23 april med ett par komppisar, trevlig resa.idag ska jag skicka en hundring till Anna i Borlänge hon fyller 16 år till veckan . så hon kan fyllapå mobilen inte mycket men ändå tanken som räknas eller hur? Nu ska jag gå o söka trasor att ta på kroppen, vi får höras ha en skit bra dag kanske framför spisen eller ligg kvar i säng halmen????

Av pirkko sundeborn - 6 april 2008 20:06

 Igår kväll  åt vi ute med B o I  sen åkte vi till Värsta o tittade på stället . Drack kaffe hos B o I satt en stund gick hem 19,30 ca. sen duchade vi o kollade på dumburken en stund bara skit. Gick o la oss vid 23 tiden. Men idag har det varit full rulle lackat bastun I gjort " stommarna " till lavarna " tuttat väggar grov städat nere m,m. små block . det är hur mycket som helst man kan räkna upp folket som renoverar vet vad mycket det finns o göra . Har precis kommit upp o tömt diskmaskinen. Ska väl duscha  igen o brygga lite java göra kväll med andra ord . Även familjen Näsman -Sundeborn har varit på besök  Alicia hade något att  tala om de hade varit hos Alva igår hade blivit bjuden på middag Jeanette o Anna-Marie hade tagit ett glas rött vin till maten sen hade de vuxna gått o tittat runt huset för  J o J hade aldrig varit där förrut så Alva o Alicia passade på o smaka på vinet ,  under tiden det var ju inte så snällt jäkla bus frön de hinner göra allt o lite till de vet nog alla små barns föräldrar, man kan inte lämna  dom inte ens en sekund , för då hittar de på bus. Men det skulle hon inte göra om sa hon. Idag fick jag så söta bilder via datorn från mitt anrda sötis Cornelia , så tack så hemskt mycket!!!!!! Nu ska jag gå o dricka en kopp. Vi hörs.

Av pirkko sundeborn - 5 april 2008 13:11

Idag har jag hunnit mycket, har gjort Janssons, köttfärslimpa skalat potatis , gjort lyx drömtårta dammsugit . Det händer lite när man sätter i gång jag måste ändå vara hemma o serva gubbarna de ska ha mat o kaffe vartannat hela tiden tycker jag o i o med att  vi har en som hjälper till så måste det vara lite annorlunda mat hållning skillnad om  det är bara vi två. Vilket konstigt väder det regnar o solen skiner. Ja snön smälter väl bort, men det vet i tusan om det är så skönt då kommer ju allt elände ute fram jobb, jobb skriker det bara överallt, fy farao.Börjar bli faktiskt less på skiten, jag får bryt när folk går förbi o pekar , jag blir så arg, har inte folket FOLKVETT man pekar inte på det viset, hoppas att det kommer o bli fint här ute också så slipper dom jävlarna titta o peka. Har lust o öppna dörren o visa tungan eller ändå värre arslet till dom. Ja, ja det om det nu ska jag brygga lite java ha det gott folket.

Av pirkko sundeborn - 4 april 2008 18:14

Idag skulle jag åka o handla mer grejer ner, det gick ju så himla bra att få hjälp på Bauhaus väldigt hjälpsamma grabbar som jobbar där de lyfte åt mig säckarna o kom o frågade om man behöver hjälp nästan för mycket, men bättre det än vänta o springa efter o leta ihjäl sig. Men sen när jag kom till kassan började det trassel de fick stähga den kassan jag stog i för min skull tjejen som satt i kassan frågade mig o ville se först att jag hade Bauhaus kort men vi har inte hunnit o få det ännu, men då hade jag pappret som man skulle ha med sig när man handlar så länge kortet kommer,hon tittade på pappret  drog summan 860 kr men sen jag skulle skriva under det gick inte för det var utställt på Ingvar hon fick ropa hjälp för dom skulle ta det på kontot det hade hon hunnit redan knappat in så dom fick dra ur sladden till kassa apparaten börja om , det funkade inte de skulle sätta tillbaka pengarna de hade dragit, så då kom ytterligare en kille till hjälp vi fick gå på ett annat ställe så han fixade det till slut , jag betalade det kontant tur så jag hade pengar på mig. De bad tusen gånger om ursäkt för strulet jag var där säkert 45 minuter extra , så kan det gå med modernatiter dom kan då minnsan grånla , men det gick ju bra. Hem kom jag med varorna, svängde in på Lidl på vägen hem handlade lite delar där.  Så nu är jag hemma igen i mitt LJUVA HEM ...... skönt, ska titta på TV kl.8 Carina flyttar in hos Lasse Berghagen kan bli kul. Vi höres , nu ringde Benny o berättade att lill -fröken  hade ätit papper så hon sköjdes , snabbt går det hon kan ju ta sig hit o dit med hjälp av gå stolen OOOOOOOOOH VAD KUUUUUUUL ,tycker de säkert dom små liven. Ha en trevlig afton

Av pirkko sundeborn - 3 april 2008 19:39

Jippii vad duktig jag var har varit o målat halva tvättstugan . Jag var så målig som ett litet barn när jag kom upp, fick slänga mig i duchen o skruppa mig tur att det är vatten löslig färg. Sen gick jag över till Ingrid med gamla Hemmets veckotidningar, fick en kopp, var där bara en halv timme max jag skulle hem o äta mat. Så nu åker jag i allafall ingenstans som jag hade tänkt är väl sent o åka till folk. Sitter väl o tittar på dumburken en stund vet inte om det är något att se är ingen T V människa precis.Har den på som sällskap när jag är hemma ensam. Ha det allt folket ( Anki när du läser detta , så det var inte jag som jamade inatt det var grannarnas katt) så det så. Så hett är det inte efter 35 år med samme karl, eller hur gör du??????????? Genom sig själv känner man andra brukar man säga. Eller har jag fel???????????????

Ovido - Quiz & Flashcards