piu

Alla inlägg under januari 2009

Av pirkko sundeborn - 15 januari 2009 12:59

Har som sagt bakat 2 sockerkakor hade så mycket ägg man måste göra sig av med. Tog en halva med o gick till Ingrid o tog en kopp java . Sedan har jag varit på en skaplig lagom lång prommis , det var friskt men skönt. I morse när jag stod i köket o vispade sockerkaka, så kom det en likbil till en granne , det blev aktivitet där , sedan såg jag när de bar ut en bår till bilen o åkte iväg, förmodligen gammal tant på 96 år som har dött , det har jag förstått att de var så. Har pratat med kvinnan som bor där i huset , en gång hon sa då att det bodde hos dom  mamma till karln i huset att hon var så gammal. Ja, ja så är livet. Benny ringde också igår kväll o bjöd oss till dem att gratta Carro den 31 januari. Hon fyller ju 30 nu på söndag . Det gick jätte bra  med trollet på "dagis" inskolning hon vill inte ens säga hej till mamman när hon gick, äter o leker , det var ju skönt att höra , så det inte var skrik o elände med lämnandet då mår alla dåligt , men hon är ju en liten tuffing.Nästa fredag ska vi ha henne över natten så de själva ska få sova o vila lite. Det ska bli så kul det , man får ta hand om henne lite sol strålen, Idag ska jag laga till middag stekt sill det vattnas i munnen bara tänker på det, har fått lite tillbaks smaklökarna så gud vad jag ska äta. mums. Sedan har det väl inte hänt så mycket mer det gamla vanliga det blir lite   lång vecka Ingvar jobbar även helgen det är så tråkigt men sen går han på friv. den brukar gå så fort o vi ska ju vara barnvakt så då går det ännu fortare fullt ös från morgon till kväll inga tysta stunder precis, Får vi se vad ska vi hitta på . Nu ska jag ta fram dammsugaren o tar ett varv, vad kommer allt dammet ifrån tro??? Ha en trevlig eftermiddag.

Av pirkko sundeborn - 14 januari 2009 09:26

Ja det kan man lungt säga sovit som en ..... jag vet i tusan synd o säga sovit. Ont överallt o ingenstans , kraxa o upp o ner i bädden , lakanet var som en skörvel i morse man kunde tro att det hade varit barna födande i sängen inatt. Om det inte är det ena så är det andra. Jag klev upp 05.30 det var ingen ide att försöka ens att ligga.Men när man har klivit upp så blir det bättre av någon andledning?????? Idag ska jag gå en lite längre prommis så man får lite luft i allafall.Det verkar bli skapligt ute.Annars är det väl att försöka kurera sig o bli bra med allt skit.Måste även börja kolla alla som fyller år snart har ingen lust haft har inte det nu heller men man måste. Svärdottern , sonen  o  Christina är det väl nu närmast som fyller.Ja, ja det blir någ som det bli. Det blir väl inte förrän nästa helg vad som hördes , tills dess har man väl blivit bättre, får hoppas.Idag ska jag koka klappgröt är sugen på det, men det kanske blir annat när man ska äta det? Ja nu ska jag sluta o skriva om sjuka o elände, nya tag är det vad som gäller. Ni får ha en trevlig dag alla bloggare.

Av pirkko sundeborn - 13 januari 2009 21:43

Ja det har gått flera dagar igen , men jag har varit blää o är det fortvarande till o från.Ingen lust med det ena eller det andra.På måndag kväll kommer Alicia hit o är tills på onsdag , Jens åker o jobbar borta igen i 3 dagar . Sedan på fred. eller lör. kommer de andra trollet hit o sover hos fammo o faffa det bli också kul det var ett  tag sedan go jäntan.Så vi vet vad vi ska sysselsätta oss med. Ingvar går på frivecka till veckan så då passar det bra med de små liven hos oss.Har inte gjort så mycket under den här veckan bara varit stort sett men har liksom inte haft ork o göra saker .Men snart får det vända eländet , det har ju blivit lite ljusare i allafall det är ju positivt.Nu ska jag spela en stund så ni får ha det. Natt i natt

Av pirkko sundeborn - 10 januari 2009 15:50

Det var flera dagar sen jag bloggade men det har inte hänt så märkvärdiga saker så har inte haft lust att gå in. Dagarna har avlöst varandra, en höjdpunkt Alicia ringde häromkväll o ville komma o hälsa på men det var så sent så jag åkte dit fram o tillbaks o sa hej. Hon har börjat o ringa själv nu så det blir små samtal lite nu o då, men det är bara trevligt. Jag är fortvarande förkyld till o från hängig o orkeslös, men det får jag hoppas att det går över snart. Förrut var vi ute o gick en rätt så lång prommis gubben o jag det var skönt jätte härligt väder faktiskt man börjar längta riktigt mycket till VÅREN . Ikväll skulle I o B komma o spela ett par partier , ska göra räkmacka till kaffet.Vi får höras ha en trevlig lördags kväll.

Av pirkko sundeborn - 6 januari 2009 20:06

Idag har vi tagit bort lite till av julsakerna o bytt gardiner i köket, får se om det sista åker ut imorgon. Ingvar körde in lite ved på fm. men han fick åka till jobbet rätt så tidigt idag vid 13.45 ca. så vi får se om han kommer hem tidigare ikväll.Jag åkte till westerlunds på en kopp sedan när I hade åkt det var hur länge sen som helst sist, men tiden har bara rullat på så det har inte funnits tid att fara. Sedan när jag kom hem så såg jag att Mutti hade ringt ett par ggr. men det var ju lill-sessan som ville prata med mommo. De hade ringt också o skulle fråga om vi skulle på restaurang o äta middag med dom idag, så det får bli een annan gång. Sedan gick jag till I o B o spelade ett par matcher , men jag var inte så länge där. Så sedan har det väl inte hänt så mycket mer  laga mat o plocka o s.o.v .Vi får höras har det.

Av pirkko sundeborn - 5 januari 2009 15:04

fy vad kallt  ute 17 i morse , ska det inte ge sig snart , nu räcker det kung Bore Tack. Idag har vi börjat lite smått o ta bort julsaker, faktiskt börjar bli less på allt, det är roligt att ta fram allt vid 1:ta advent men nu vill vi att det ska gå fort o bli VÅR. Ingvar har precis åkt till jobbet som en vanlig måndag han får väl jobba imorgon också tror jag.Men det är ju så när dom jobbar skift.Vi var hos grannen o spelade en stund igår kväll igen man får sig ett gott skratt alltid när man är där. Idag känner jag mig än mer förkyld o så där blää. Har ingen lust med ngt. ska äta lite grönsaks soppa till middag , smakar inget ändå men man måste äta för att överleva.Benny ringde också o sa att på onsdag ska de börja skola in lill-trollet på dagis fy inget roligt alls lill fisen.    Men hoppas att det går bra, hon är ju en tuffing .Men ändå.Pratade även med Mutti , hon jobbar det var visst mycket folk på Ikea även idag , vad får folk pengar ifrån????????  Hon sa att Jens o Alicia hade kommit hem igår kväll från Klövssjö det hade gått bra. Jens är fortvarande ledig så idag är de ute o åker skridsko Alicia har blivit riktigt duktig på att åka, det är ju kul.Nu ska jag mejla till min kompis i Finland har inte skickat ens nyårs hälsningar ännu, men nu blir det av. Ha det.

Av pirkko sundeborn - 3 januari 2009 22:04

Imorse sov jag också länge till 8.15 faktiskt det var skönt. Efter frukost gjorde jag munkar en hel hög medans Ingvar var i källaren o grejade, sedan gick jag en prommis mötte Linda ( Peters) de var hos Peckas föräldrar på Klockarberget , de är bra komppisar till Jens o Jeanette från Stockholm, hon hälsade till Benny också o hela hans familj.Jag började frysa så in i norden medans vi snackade så jag gick bara till Ica , vi åt jansson till middag för på kvällen skulle vi äta räkor , det har vi nyss gjort efter bastun. Nu tittar Ingvar på Vallander jag tycker att det är alldeles för blodigt för mig.Så jag sitter o bläddra bakom den här apparaten istället.Jag känner mig förkyld o lite hängig nu på eftermiddag det är väl ngt. annat skit som är på gång förstårs.Det är så mycket folk som är sjuk nu så det inte är sant .Helt orkeslös känner jag mig. Ja, ni får ha det alla glada, så vi hörs.

Av pirkko sundeborn - 2 januari 2009 08:20

Så kan man säga , somnade kanske vid 2 tiden i natt, vaknade  hela tiden fick gå o äta piller . vaknade 05.45 sedan vred jag i sängen till 06.30 ach då klev jag upp ingen ide att försöka ens.Jag blir så förbajad när man kan inte sova man är ju så trött o eländig hela tiden.Men jag vägrar att ta mot sömntabletter. Det har dom försökt o tjata läkaren men jag vill inte.Så nu har han slutat med det han vet att jag inte ta i mot. Igår var barna med familjer o gratta gubben o åt middag , lill fisen ville bara ha efterrätt hon var inte HUNGRIG men efterrätten gick ju bra , sicken troll, den andra trollet åt lite potatis o morötter köttet o såsen var det något "FEL" o starka knölar. De kan de små , men tårta var det inget fel på.Men de svälter någ inte ihjäl.De åkte hem vid 19 tiden, sedan kom grannen på kaffetår, de gick hem vid 21.30 Ingvar skulle ju upp imorse. Jens o Alicia ska åka till fjällen idag , Maggan o Tobbe är ju där , Mutti ska jobba hela helgen, så passade det ju bra .Det var i Klövsjö dom skulle till.Benny o Carro frågade om lillen fick sova här , men Ingvar jobbar o jag ska uträtta ärenden idag o sedan orkar jag inte själv  det kan bli alldeles för jobbigt , för alla lyft o bärande, så hon får komma när vi är hemma båda två. Känndes jobbigt att säga nej, men hoppas att de förstår , jag måste spara mina händer nu. får så vansinnigt ont o värk , sedan får jag lida pin det är inget trevligt.O Ingvar är så trött o slut han också, igår satt o låg han nästan hela dagen o vilade det kommer väl i efterskott , allt slit . När han jobbat eftermiddagsskiftet så först full speed till 2 tiden duscha äta o sedan till avlönad arbete till 1 - 3 på natten , det orkar man inte i längden.Idag ska jag till Kvissle o uträtta saker , apotek, bank mmm det är hela tiden ngt. ikväll ska vi till I o B o spela kort lite avkoppling o glada skratt lättar väl upp lite.Ni får ha en trevlig dag alla glada.

Ovido - Quiz & Flashcards