piu

Alla inlägg under januari 2010

Av pirkko sundeborn - 22 januari 2010 16:55

Idag har vi varit på stan Alicia Mutti o jag var o handlade mat , då ville jag bjuda på lunch , men Mutti ville det istället. Så för första gången i mitt liv åt jag sushi. Vi skrattade lite , när jag skulle äta det, fick bara pinnar o äta med, men det gick si sådär, jag åt upp allt i allafall. Alicia åt som bara den, hon tycker det är jätte gott. Jeanette skulle gå o säga till att mor min kanske skulle få bestick men jag sa ifrån. Man vill ju inte visa att man är direkt från landet.hah-haa,Så tack för den lunchen!!! Sedan åkte vi till Birsta också en sväng. Gick o tittade på lite saker man skulle vilja ha om man hade en stor börs. Det var länge sedan jag var med Mutti o Alicia i väg så där. Men mat hade vi med oss hem iallafall. JAg hann precis hem så kom även Ingvar  han var tidig idag, Vi har nyss ätit köttgryta som jag gjorde igår o potatis. Det gick ner det också, fast vi åt med kniv o gaffel nu.Benny ringde igår kväll o undrade vad vi skulle göra i morgon lördag, så han o trollet skulle komma till oss. Ja man får träffa lill fisen igen. Här om kvällen ringde jag så då vill hon bara prata med fammo ???? VA , tänkte jag. men hon var ju så sjuk då. Eller så har hon blivit farmors älskling, hon är så go när hon säger ÄLKKar dig då smälter man ska jag säga.  Nehej nu ska jag gå o brygga nytt kaffe förrut blev det så starkt o äckligt så håret reste sig, blää. Ni får ha en trevlig  afton.

Av pirkko sundeborn - 21 januari 2010 16:45

JA GLÖMDE SKRIVA IGÅR, JAG ÅKTE TILL LÅNGSJÖN O HÄLSADE PÅ FRU VESTERLUND, VILKEN TUR ATT JAG ÅKTE DIT O SABBADE HENNES PLANER O STÄDA, HAH-HAA. SÅ TACK FÖR FIKAT O PRATSTUNDEN. IDAG HAR JAG VARIT DUKTIG O BAKAT FILSKORPOR, DOM ÄR SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GODA, VI BAKADE DOM I SKÖNSMONS FSK NÄR JAG JOBBADE DÄR. DOM TOG SLUT ALLTID FORT. HAR SMAKAT EN , FÅR VÄL TA TILL KVÄLLS FIKAT. ÅT SÅ MYCKET POTATISMOS O KEBAB MED SOLTORKADE TOMATER, SÅ MAN ÄR NÄST INTILL STINN. PRATADE MED MIN MOSTER LEENA I FINLAND FÖRRUT, HENNES SON HAR BLIVIT FÖRFLYTTAT FRÅN UNIVERSITETS SJUKHUSET NU TILL EN MINDRE SJUKHUS. HAN ÄR SOM HAN ÄR KÄNNER INGEN  INTE ENS SINA EGNA BARN O FRU. LÄKARNA VET INTE HUR DET KOMMER O BLI. HOPPAS PÅ DET BÄSTA. ENA SIDAN ÄR VISST FÖRLAMAD. O UPPE PÅ ALLT SÅ FICK HAN HJÄRNHINNE INFLAMATION, INTE BARA ETT. NEHEJ NU SKA JAG MEJLA TILL MIN BARNDOMS VÄN DET VAR ETT TAG SEDAN. NI FÅR HA DET.

Av pirkko sundeborn - 19 januari 2010 20:13

Yes det har jag varit idag, stekt bara  2kg fläskottletter o fryst in. Tänkte åka till stada i morse men termometern kröp till -13 så då ides jag inte fara. Men det måste finnas dagar också till "själv vård" eller hur. Pratade med Carro idag o frågade hur lill-trollet mådde, inget vidare , stackarn. Hon ville äta mat, men så fort hon äter så kräks hon. Hoppas det har gått över snart. Det finns ju inte så mycket att ta på heller när hon blir sjuk. Men nu har hon varit magsjuk 2 dagar så det borde släppa nu. Har varit till grannen bara fram otillbaks o varit på ICA. Men imorgon kanske jag gör ngt, Nu ska jag gå o fixa lite kvälls fika , går väl o tvätta mig även en sväng. Nu pratar Ingvar med sonen hör jag. Ni får ha det gött folk.

Av pirkko sundeborn - 18 januari 2010 15:34

JA svärdotterns f-dag, grattis!!!!!!!!!!!!!! Hon ringde o talade om att trollet är hemma idag ligger i magsjuka, fy attan. Stackars liten fammos lill troll , hon som var så glad o go igår.  Idag har jag inte gjort så mycket Alicia o Mutti kom så vi åt lunch , sedan gick vi på en prommis runt Kyrkmon o till Ica , har ont i ryggen men det gick ändå rätt så bra , vi gick sakta, Sedan har Jeanette suttit o planerat hennes 30 års fest, Vad det ska vara o inte vara o var hur o när. Det blir en hel del folk ska jag säga , hördes det så . Jag har gjort älgfärs biffar till middag med kantarellsås vokade grönsaker o potatis, hoppas det går hem, men det gör det säkert, Ikväll ska jag se Idrottsgalan den brukar vara rätt så hyffsad. Imorgon om det är bra väder ska jag åka o  handla , även försöka hitta äkta ullgarn så moster får sticka äkta ullsockor åt mina barnbarn, Alicia har ju vinterfötter så nu är hon mycket bättre så då ska hon inte ha syntet strumpor. Helvi har stickat en himla massa strumppor åt oss alla , jag stickade mycket förr men nu kan jag inte med mina fingrar längre. Nehej nu ska jag gå o greja lite , ha det.

Av pirkko sundeborn - 17 januari 2010 17:14

Idag kom trollet med pappa sin på besök, Benny skulle fixa ngt, med bilen, så trollet o jag har varit ute en stund o lekt i snön. Sedan har hon grejat inne med sitt kök o slott o en massa annat , ätit har hon också gjort jätte bra. Potatis med smör o lite falukorv slank det ner, men inget kyckling gryta o ris inte . Men huvudsaken att hon äter ngt. iallafall . Man får nästan lura i henne maten, exakt som far sin när han var liten, men så är det med vissa barn, om det är tiden som inte räcker till man har så mycket spring i bena?? Men det kommer väl när hon kommer att äta duktigt också. Hon har lärt sig att prata jätte mycket nu på sista tiden. Go jäntan. Igår kväll kom även den andre fröken på besök med mor o far sin på en kopp. Där är det bara rita o leka bröllop , klä ut sig lekar som gäller. Alla åldrar har ju sin förtjusning, Så har dagen varit hemma hos oss idag, Nu får ni ha en trevlig söndags afton, så hejdå

Av pirkko sundeborn - 16 januari 2010 18:16

Idag är det väldigt behagligt ute -3 bara så då ville jag ut o åka , vi köpte lite tulpaner o vienerbröd  o åkte till moster o gubben hennes, där har vi inte varit sedan Sundsvall brann , så jäkla länge sedan. Nästan. Satt o surrade bort några timmar. Sedan hörde jag att kusinen min i Finland har blivit sämre igen, måste söva ner honom o lägga i respiratorn igen. Hugaligen läkarna vet inte heller varför det blir så hela tiden, orkar inte andas med egen maskin. Så min moster Lena är helt förstörd nu. det förstår väl vem som helst. o inte tala om barnen o frun hans. Hoppas det vänder åt rätt håll. Sedan har vi inte gjort så mycket mer än ätit när vi kom hem från Timrå. Jag ska gå o duscha en sväng tänkte jag o ta på mig lite lediga kläder. Tittar väl på Stjärnorna på slottet . finns inte ett skit o se heller på dum burken. Ni får ha det så bra .

Av pirkko sundeborn - 15 januari 2010 08:47

Förlåt Reino glömde skriva grattis igår till dig som fyllde år, så GRATTIS nu. Pratade med trollet också igår, en kortis  hon skulle äta middag precis då, hör o häpna hon frågade INTE efter faffa, igår , vad var det då må tro???? Hihi-hii. Idag är det lite mildare igen -20 vid 7 imorse nu är det bara 16- . o lätta snö flingor i luften , Nu istid????????????????????????? Har sovit jätte bra inatt 6 timmar i ett sträck det var inte dåligt. Idag vet jag inte vad det blir känner mig lite förkylds aktig. Men det kanske är morgon krax???? Hörde att mina sjuka kusiner åtminstone en av dom har fått kommit hem Monika alltså, den andre som fick hjärnblödning är vaken men dom vet inte "hur " vaken han är i hjärnan? hoppas hans lungor orkar nu att andas så dom slipper recpiratorn igen,Alltid är det saker som händer. Mycket roligare när det föds små barn istället än sådant sjukdoms skit. Ja nästa vecka fyller ju svärdotter också år, o strax efter sonen men de skulle fira ihop tror jag Carro nämde här om vecka sedan. Idag vet jag inte så mycket vad jag ska göra , går o hänger tvätten till att börja med så jag är tyst för mannen sover ännu, en stund till. Ni får ha en bra dag.

Av pirkko sundeborn - 14 januari 2010 14:27

Idag har jag varit i Sundsvall på HUR enheten , vi hade möte med kommun f-kassa  facket. Gick bra tycker jag, det finns nog inget dom kan erbjuda mig på Kommun så då blir jag slussat till en annan enhet som heter Faraos , kanske jag kan få ett Anpassad arbete kanske ´med lönebidrag, men jag ska först ut o prova om det går , men just nu peppar ,peppar känner jag mig relativt allert. Så vi får se vad det blir . Man måste ju se positivt framåt, fast jag har lite svårt för det, men får väl lära mig det har börjat att tänka lite annorlunda på sista tiden, jag kommer aldrig o bli som jag var, det sa dom också idag på mötet. T o,m .F-kassan sa att DU MÅSTE BÖRJA TÄNKA ANNORLUNDA. Inte samma ös som för 6-7 år sedan, Så jag får hoppas att allt blir till sin fördel. Jag ska väl på nästa möte i början av februari när all pappers arbete blir klart. Ja det om det. Idag är det så kallt igen imorse när jag kom till stan så var det -22 där o det drog kallt , vilket det alltid gör i S-valls stad, Fy så vidrigt. Ja nu har mannen åkt på jobbet så jag vet inte vad jag ska hitta på . Ska gå o läser kvälls tidningen . så ni får ha det så hörs vi.

Ovido - Quiz & Flashcards