piu

Alla inlägg under april 2009

Av pirkko sundeborn - 19 april 2009 22:07

Idag har Ingvar o Bengan "städat " ute , eller de har lastat släpet med en massa  "skit " gamla panna o järn skrot som ska till kuusakoski i Timrå om de nu betalar ngt. för järn just nu, annars hamnar de på Svartviks återvinnings central. Sedan har dom bytt däck på Bengans bil o våran släpvagnar. När vi var inne o åt lunch så kom en annan granne Matte hit med en havsöring på drygt 2 kg hade varit i Ljungan o fiskat , han fick en igår också. Vi har redan ätit nästan halva firren till middag det var gottigt TAck  Mats !!!!!!!! Har lovat baka lite bullar till dom för det, fast han ville bara ge den ändå. Sedan har vi varit o bastat en sväng Ingvar är helt slut med allt bärande de har gjort idag, Imorgon ska jag till HUR igen , det skulle komma en läkare o ha ett föredrag visst , från kommunhälsan. Så vi får se vad det blir . Ingvar ska ha min bil till jobbet imorgon han ska väl tvätta den , har försökt städa invändigt idag , men har så himla ont så det blev som det blev. Nu sitter gubben o tittar på Van Vetaren eller vad det nu heter. Jag är inte så värst intresserad på Tv . inte Ingvar heller entligen men brist på ngt, annat så tittar han ibland, men nu börjar det bli vår o sommar så då tittar vi just aldrig på dumburken. det finns ju inget vettigt att se på heller, bara eländes , elände. eller fantasier som inte existerar . nu tror jag att ska ta o gå i säng en sväng så jag orkar hänga med imorgon , men risken är stor att jag kan inte sova ändå , men ligga i sängen iallafall ska jag försöka med.Ni får ha det så bra

Av pirkko sundeborn - 18 april 2009 15:29

Ja nu har jag inte skrivit på några dagar , men det har varit jätte jobbigt . Idag har vi varit ute hela dagen fast det blåser , men Ingvar har bytt till sommarhjul båda fordonen, jag har "städat" lite I .s bil men det skulle jag inte gjort nu värker det i händerna BÅDA , så in i norden, vad är det för fingrar jag har går inte uträtta snart ngt. I gick till Ica nu , skulle väl prata med "farbröder" där antar jag. Jag steker fläskottletter till mannen min själv äter jag en kycklinglår ha det bra

Av pirkko sundeborn - 15 april 2009 17:00

Ha inte haft ork o lust att skriva på några dagar, allt är blääääääää, även vädret har vänt igen o blivit kallt. Har inte gjort annat än middag idag, det räcker väl. Gick ut en sväng på prommis , men det blåser kallt.  Sovit ca 2 timmar inatt har så jäkla ont i handen så det gick bara ligga till 04.45 sedan klev jag upp, orkar inte snurra i sängen, det blir bättre o kliva upp , fruktansvärt men det finns alltid ngn. som har det värre. Ha det alla .

Av pirkko sundeborn - 12 april 2009 21:52

Ja nu har vi ätit oss mätta med barn o barn barn med respektive, Lördag familjen Näsman o idag med familjen Sundeborn, barna fick sina påsk ägg o vi fick av dom egen händigt tillverkade saker av Alicia en pippi o lill-troll en tavla de var så fina , jag uppskattar mer de små sakerna av de små än de skulle varit o köpt ngt. finns absolut inte 2 likadana i hela världen, Så Tack mina små gullis tjejer, Den lilla var på riktigt pys humör sprang som bara den , klädde på fammo  tofflor o  ville säkert gå ut, sedan när de skulle åka hem så sprang hon naturligtvis i en vattenböl de fanns en sådan på parkering o den råkade hon pricka exaxt, duktig tös. Sedan har vi inte gjort så mycket bara varit duschat , o Ingvar sover redan han ska upp tidigt o jobba  skulle väl till Vemdalen o köra . Där behövs det väl "soppa" det är ju påsklov till veckan en jädra massa folk. Imorgon vet jag inte vad ska jag hitta på , kanske åker till ngn. o hälsar på . förresten Januz var också hit i lördags o luftade motorcykeln , de också börjar kkomma fram nu . nu ska jag gå o läsa Expressen innan sängtajm. så ha det gott folk vi hörs.

Av pirkko sundeborn - 10 april 2009 17:24

Idag har Jens o Alicia varit här på fika , Ingvar åkte o jobbade vid 13 tiden kommer väl hem tidigare hoppas jag. Han skulle till Nälden med omnejd. Idag är det helt underbart väder känns lite lättare med livet också , när solen tittar fram har suttit ute o löst korsord, Bengan kom fram otillbaks med ny gräddade bullar Tack o tack. Sedan gick jag på en kort prommis till Ica o gick lite här o var i Bommen träffade folk o pratade bort lite tid. Imorgon kommer familjen Näsman på middag fast det blir sent vid 18 .45 tiden  för Mutti jobbar till 18.15 , P´å söndag kommer familjen Troll  de kkommer väl mitt på dagen typ lunch taim. Ingvar jobbar även annandag påsk så även Mutti. Benny jobbar väl också ngt. i helgen  . Jag ska gå o gör Taco paj också tills i morgon , det blir lite plock av allt möjligt , har stekt kött i dag när jag tog den från ugnen så var Alicia o Jens här så Alicia ville smaka på köttet hon åt o åt tyckte det var super duper gott , det var ju bra , det ska vi också äta imorgon o på söndag. Jag skulle behöva gå o ducha , men är inte vidare förtjust att gå ner ensam , konstigt i Värsta gick jag alltid ner ensam till o med bastade själv ibland när Ingvar jobbade eftermiddag , men här känns det ingen bra , Tror väl på spöken hah-haa. ni får ha det så bra i påsk alla glada.

Av pirkko sundeborn - 8 april 2009 11:17

 Det har varit det vanliga  alla dagar som inte jag har skrivit ngt. Igår pratade jag med båda sonen o dottern o båda barnbarna, Alicia ringde rätt så tidigt o talade om att hon hade tappat en tand den har varit lös länge , men nu ramlade den. Sedan "pratade " jag även den minsta troll- ungen men hon bara andades i luren var inte så "pratsugen " . De skulle komma på söndag till lunch , de andra kommer på lördag kväll på middag, gick inte ordna samma dag, Mutti jobbar så även Ingvar , de är alltid så med dom helgerna i o m att Ingvar o Mutti har sådana skift . Men det blir inte så stora bjudningar , bara lite extra . blir det ju o lite påsk gotta till de minsta , så får lill-fisen också gå på skattjakt med fammo o leta ägget, förra året var hon så liten men nu minnsan vet hon vad gotta är, Nu ringde Alicia o frågade om de fick komma på fika, Jeanette är ledig o Jens är sjuk så han skulle till docktorn . Ingvar grejar med ngt. har smörjt dörr gångjärnet för det lät som en gammal katt när man öppnade dörren . Sedan håller han på o pysslar med  jag vet inte vad. Jag bakade lite igår en morotskaka o beskvier , det får räcka , man äter inte så mycket fika bröd, har även bakat  rosenbröd, o fryyst in, dem älskar alla. Nu ska jag gå o sätta på lite fika  för de skulle komma , från Nolby. Ha en trevlig dag fast det är så  gråmulet..

Av pirkko sundeborn - 6 april 2009 15:56

Ja inatt var Ingvar o hämtade  fam. Näsman från tågstation, Allt hade gått bra , o brun var dom som attan, Alicia hade rastaflätor i håret var så fin. de var här på dagen när de hade sovit en stund i morse. Jag fick 2 st kuddfodraler till soffan jätte fina tack o tack , Alicia vill åka dit igen på engång tyckte det var roligt, fast det var så lång resa. Jag har inte gjort så himla mycket , varit bara o handlat i Kvissle , sen satt A J oJ en lång stund här o surrade, Ingvar har också åkt till jobbet så nu är det tyst i huset . Jag hostar o harklar som bara den svårt att ligga o sova på natten , så i morse klev jag upp tidigt bara för att Ingvar skulle få sova, jätte jobbigt klias i halsen hela tiden.Tänkte baka sockerkaka eller ngt. men jag tror att ska vänta med det , det är ju Påsk men ingvar o Jeanette jobbar väl hela helgen så vet inte hur det blir med ätandet över huvudtaget , vi får se det. Vi brukar inte fira heller så stort Påsk vanlig mat bara lite finare kanske än vanlig vardags mat, inte någon av oss som är så intresserad av köttbullar o prinskorvar osv. tycker det hör till Jul o inte vår mat . Kanske gör någon kötträtt den här gången , äch vi får se det då.  Ni får ha det gott folk så vi hörs.

Av pirkko sundeborn - 5 april 2009 13:21

Ja nu har man inte daterat på flera dagar , men det har inte hänt så mycket just. I fredags var på HUR o  på F-K med konsulten , satt där 2 timmar . o grillades. Sedan har jag varit fortvaravnde  förkyld o hostar som f------n. Igår kväll åkte vi o hälsade på Januz o Yola blev där till rätt så sent 23 ca var vi hemma , stannade o släppte in katterna , det tog en himla tid innan de kom, var väl sur för vi kom så sent.Idag har vi varit o dammsugit i Nolby o grejat, de kommer ju hem inatt. Så vi städade lite där för katterna har stökat medans de har varit borta, katt hår så in i norden , jag nös o harklade medans jag var där , är lite allergisk mot katt o hund hår om jag vistas länge , med det.Men det gick ju bra. Var även o köpte lite proviant till dom , för råttorna hoppar i kylen deras så tomt var det, så nu har dom lite frukost fika där iallafall, så de slipper åka direkt från sängen o köpa ätbart. Jag måste väl gå o hänga tvätten som jag satte på i morse. O hitta på ngt. ni får ha en bra dag, så vi hörs. 

Ovido - Quiz & Flashcards