piu

Alla inlägg under februari 2008

Av pirkko sundeborn - 23 februari 2008 14:12

Vaknade tidigt som vanligt 06.05 fast jag hade tänkt sova länge Ingvar fick ju åka till Umeå idag vet inte när han kommer hem trodde att han skulle hinna 12 bussen därifrån. Har inte gjort så mycket idag åkte ner till Kvissle o gick en stund men det stormar så man vill inte vara ute, gick in på Nivrena träffade Rosita oh vad hon pratade om allt mellan himmel o jord. Sen gick jag på systemet o köpte 2 flaskor röd vin, inte ofta jag går in där har nästan fobi när jag ska in på systemet, vet inte vad det är. Tänkte om vi kanske blir sugen o ta ett glas till Melodifestivalen. Vi får se.J ,J oA var här o lånade släpvagnen dom skulle till Birsta o köpa byggmaterial. Ringde även till Christina i Borlänge o surrade en stund hon var fortvarande förskyld 3:dje veckan.Visste inte när de skulle komma hon hade så mycket just inplanerat. Längtar att dom ska komma snart har aldrig haft en sån kompis i hela mitt liv , tänk o träffa bara sådär på en sol semester i Turkiet för 6-7 år sen otroligt att kemin stämmer precis samma med hennes särbo Anders världens trevligaste människor, o gästvänliga till tusen. Kul.Jag ska börja steka lövbiff ,ska göra kantarell sås o slå över biffarna + klyftpotatis.Det gör jag sen när I kommer hem.Imorgon ska vi väl åka till K-Rauta o leta efter duchdörrar "böjda" liksom o köpa glasblock .o annat som fattas där nere.

Av pirkko sundeborn - 22 februari 2008 17:33

I morse vaknade Alicia kl. 07 50  vi myste en stund under täcket, det tycker hon om jag med för den delen härligt att få dom kramarna ut av små barn  armar. Det är så man nästan blir tårögd. Hon ville se i vanlig ordning på barn program en stund innan f.kost, men idag visste hon inte vad hon ville äta, jag hade förslag på manna grynsgröt, yoghurt, ägg varmchoklad m.m Men hon ville inte något ,efter en stund kom hon o sa att  jag skulle komma o titta på tv. Sånt vill jag ha , ja tokiga momma gör  vad annars det var flera våningar höga mackor . Men hon åt . Vi skulle gå efter lunch till Kondis o fika men det ville inte hon ,hon ville baka istället vi bakade Snoddas , hon skulle ta med sig hem också o bjuda mamma o pappa till fredags mys, det blev väldigt goda o fina. Sedan gick vi ut men det är så svårt o leka is överallt vi gick en liten promenad Bengan ropade att vi fick gå i deras lekstuga . Dår var vi en stund. Hon läkte även i vatten bölar blev lerig o blöt hon ville att mommo skulle också gegga , men jag vet inte om jag var så värst intresserad att gegga . Sen blev kl. 14.00 o jag skjutsade hem damen var o köpte mjölk bara. Har gjort en bizza  , en färdig deg som man bara rullar ut faktiskt gott, om man har god saker på den naturligtvis , det blev lite ut av varje typ kylskåps rensning, hade liten skvätt stekt köttfärs,lök skinka , räkor o ost.Det gick faktikskt o äta . Ikväll gör jag varsin räk macka på thebröd har jag tänkt.Trevlig fredagkväll alla människobarn

Av pirkko sundeborn - 21 februari 2008 15:04

Idag väkte Alicia mig kl 06.45 det hade hänt en olycka tur att vi hade kiss skydd, det bruka inte hända så ofta , men hon var så törstig igår kväll. Men det är ju inte hela världen det går tvätta lakan. Men vi klev upp då hon ville se en stund barn program ,medans jag gjorde i ordning frukost kokt ägg ,yoghurt o smörgås. Sen gjorde vi lite fruktsallad istället att bara äta frukt,jäntan gjorde allt själv skar upp frukten o blandade det blev jätte gott förstårs. Sedan åkte vi till dagis halv elva ca. Sen åkte jag till Timrå  o hälsade på det var ju ett tag sedan jag var där åt lunch , sen följde moster med när vi får o letade en dragkedja till Alicias ny overall . Men det fanns inte i Timrå så lång. Sen åkte jag till stan gick på Fitiga Fingrar där hade de men inte så många , nu för tiden är det nog ingen som byter kedja tror jag?? Inte jag heller så ofta men Alicia har haft Overallen 3-4 ggr. så man kan ju inte slänga den. Nu håller jag med maten igen det blir typ Enchiladas fast lite enklare variant med köttfärs istället för lövbiff, duger gott på en torsdag.  Jörgen fick svar idag vad det var i hans mage det var en blindtarmas inflamation det hade även brustit så nu mådde han mycket bättre skulle få åka hem på kvälls kvisten, skönt att det inte vad något annat hemskt.

Av pirkko sundeborn - 20 februari 2008 22:06

ja nu sover Ingvar o lillsessan äntligen, vilket bus det var i sängen dammet lägger nog inte ens imorgon, hon var så trött men busa skulle hon bara skrattade hela tiden hon är väldigt lättsam att ha aldrig något gnäll o grin när man ska sova bara bus. Pratade med moster förut hennes svärson har blivit opererad idag det var någon sorts var böld i magen dom visste inte ännu vad det var, tydligen vet dom kanske bättre i morgon? Hoppas att det va något ofarligt inte undra på om han har haft 40 graders feber i14 dagar.Jag behöver inte vara barnvakt till veckan Jeanette

+gänget på Ikea får det visst färdigt den här veckan hon skulle visst jobba med det på söndag också.Ingvar kanske få börja senare imorgon hans tankbil hade gått sönder i Nedansjö ikväll jourbilen var där o reparerade så den andra chuffören kommer hem kanske sent imorgon bitti det berår på, men då får han jobba sent imorgon kväll istället han ska upp halv 5 o ringa till PETER o höra var han är .Idag blev det inte så mycket gjort för I o B .det fattas några detaljer som vi måste åka o skaffa , typiskt när man håller på o renovera alltid är det något som man måste fara o köpa till ,men det är ju inte sån panik för vi kan ju tvätta oss här uppe men det klart att det är roligt när man skulle få färdigt, men gubbarna börja bli gamla så man orkar inte så förfärligt mycket efter en dags arbete. Så det kanske blir till helgen mer gjort o nästa vecka jobbar I eftermiddag. Jag har inte hunnit börja läsa min nya bok ännu ,jag spar den till veckan när I jobbar em. då kan jag läsa i lung o ro  natt i natt alla människobarn hörs imorgon

e.m

Av pirkko sundeborn - 20 februari 2008 14:20

Nu har jag varit på apoteket tog liten promenad i Kvissle ,det är så sköönt ute, träffade en gammal kompis Grynet vi pratade en lång stund det brukar bli så när vi ses. Måste bara skriva ner vad som hände när jag skulle hämta ut sprut spetsar, kom till apot. tog en lapp satt o vänta min tur ca 10 min. sen när jag kom fram då säger hon att det finns  INTE något till mig ,va sa jag sen talade jag om vad jag tyckte om Nj v.c hon sa att du kan gå till V:C o prata med dom vad som hänt, gick dit frågade efter recept då säger hon på recep. att det ligger någ här i lådan ,tittade efter fanns icke hon gick o pratade med R-M .U kom tillbaks o sa att dom får inte faxa länge direkt till apoteket????????? om det bara gäller sprut spetsar eller allt vet ej. Jag sa att nu måste jag ha dom fick vänta på R-M.U ca 15 min. När hon kom talade hon om att  receptet hade hon skickat hem till mig????????? Varför ,?? Jag frågasatte Lis- Britts vetande   det va henne jag har pratat med vet inte hon det om hon är V.C  chef???? Jag fick 2 påsar spetsar med mig , för jag visste inte eller kunde inte lita på om dom kommer idag eller ej. Dom kom inte idag med posten, jag blir så less på dessa j-kla bessevisser   det är ju livsviktigt för mig hade bara 1 kvar. Första gången ringde jag förra veckan!!!!!!!!!!! Tänk på alla gamla som har svårt att  röra sig.  Nu ska jag börja titta efter vad vi ska äta , mos tror jag korv men det gillar inte min äkta hälft men det får bli som det bli, annars får han väl vara hungrig  . Kanske ska jag gå ut en kort prommis till , imorgon skulle det väl snöa ev.

Av pirkko sundeborn - 20 februari 2008 11:02

Ja nu är man barnvakt hela veckan på nätterna Alicia är här från ca 19 till 10.30 dan efter, Jeanette jobbar natt den här veckan ev. nästa också. Det är bättre så här ,hon kommer ju hem så tokig tid fem på morgon . Det gör ju det samma om hon sover här lill trollet hon sover ju som en stock, då får vi äta frukost i lung o ro o mysa i sängen en stund innan vi kliver upp.Hon hinner någ kliva upp många ggr. i sitt liv ändå. Men sen åker jag med henne till dagis mellan 10 o 11, så hon hinner leka med kompisar en stund J hämtar hon ca 15 .    Så ska jag åka på apoteket snart, måste äta lunch före ,för där kan man bli sittandes ibland . Jag ska försöka dammsuga lite grann är väldigt "tussigt" på golvet längtar tills jag får ta bort gips o stygnen så man kan vara som vanligt hoppas att det lugnar ner sig nu med händerna!?  Åkte förrut med pappers skräpet till sopstatinen ( efter jag hade skjutsat Alicia) då ståg HERR ORDFÖRANDE utanför spelhålan o gestikulerade som han brukar med armarna i luften med någon farbror, han såg någ mig när jag åkte förbi han liksom tittade på så som han ville ha en vinkning???????? Det var det , nu ska jag äta FIL m ricegrips grovbröd m finsk korv o päron + kaffe förstårs.

Av pirkko sundeborn - 19 februari 2008 16:27

Vaknade jätte tidigt idag 06.05 värkte i handen kunde inte sova. 8.45 åkte jag i väg var o hälsade på morbror min i Bredsand har inte varit där sen jul,satt o pratade till 10.45 ca. Sen åkte jag till stan , var på Willys o stor handlade räcker väl mat elände nu 2 veckor minst bara mjölk o kanske potatis måste man handla, åkte även till Lidl o köpte en bok Asyl fortsättningen till gömda. Var även på begravningsbyrån o sände pengar till cancerfonden ( Stigs begravning ) Sen åkte jag hem pratade med Anki o moster i telefon. Är lite irriterad idag hörde en jä-la massa skit från andra sidan Östersjön, jag blir det när jag hör bättre o inte höra något alls. Men det brukar gå fort över.Är van sedan förrut så ursäkta allt folket om jag är lite irriterad just idag. Nu lagar jag mat fiskbinnar o stuvad spenat, potatis lite enkelt men det får bli det nu med den där handen.Bengt skulle komma ikväll o hjälpa Ingvar med källar bygget. Då ska jag börja med boken.

Av pirkko sundeborn - 18 februari 2008 18:14

Ja nu har vi ätit o skickat hem Jens o Alicia , Bengan ringde förut dom skulle komma på en kopp.Det var någon mycko förut på telefon ringde 2 ggr det var samtal från Bulgarien vet inte vem det var hördes inget i luren, ingen kan ju vara där på semester nu heller det går ju ingen resor dit,så vete tusan  kan vara någon fel ringning. Idag kom Jeanette o Mattias med Alicia dom hade varit i Gnarp o köpt tyg 15 meter möbel tyg Mattias skulle ha det till några konferans stolar på Sidsjö hotell,Alicia hade fått av tyghandlaren en j_kla massa tråd rullar med alla det olika sorters färger, naturligtvis har vi tråklat hela em. men hon va jätte duktig för att sy första

gången i sitt liv hon sydde till o med knappar. Hon gjorde en present till moffa ,vad det nu var. Stolt var hon när moffa berömde konstverket,det hade hon gjort alldeles själv.Det är så man nästan bli tårögd. Nu kommer Ingrid o Bengan säger Ingvar. så hejsan svejsan alla människobarn.

Ovido - Quiz & Flashcards