piu

Alla inlägg under oktober 2008

Av pirkko sundeborn - 18 oktober 2008 21:08

Idag  har det varit dennna stora dagen då vårt älskade barnbarn fyller 1år, har varit på kalas det var mycket folk där, o lill-trollet var så sööööööt , o glad som vanligt. Hon fick massor av paketer o pengar.På slutet blev hon lite trött av all uppståndelse, men hon ville inte sova en stund inte det klart att hon ville vara med. När vi åkte hem så åkte Jens o Ingvar med Ingvars bil för Jens skulle köpa bil . Jag åkte med  Jeanette o Alicia hem. Sedan kom Jens o Ingvar , Jens köpte mat på Thai o bjöd oss det . Tack så mycket.Sedan får dom hem halv 9, Annars har Ingvar o Bengan satt fönsterbläckar idag 7st, så de ska sätta resten i morgon.jag ska till Birsta o köpa 2 till för det blev fel på räkningen fattas alltså 2. Ingvar sitter o tittar på någon dansbands grejs på tv. Jag är inte så intresserad av det , Christina ringde också nu ikväll o var så glad hade köpt en nyare bil Renault Clio 04 , för 75 tusen, grattis till din nya bil. Hon fick pengar som arv, men resten skulle hon spara till ålderdomen, sa hon. Mycket förnuftig kvinna o mycket ekonomisk. Det var ju kul att hon kunde köpa , har åkt i gamla skruttar så himla länge. Vi pratade om Januari när jag ska åka till Borlänge hon visste inte än riktigt när det blev, hon skulle prata med alla berörda som skulle med. återkommer senare men det blir slutet på Januari så mycket vet jag det ska bli så kul så att åka bort en weekend vet inte om det passar Ingvar den helgen det blir för jag åker på en torsdag kväll eller tidigt på fredag, annars åker jag ensam.  Men det blir bara tanternas afton så det så, men det klart han kan ju vara med Anders. Nu säger jag natt i natt alla glada.

Av pirkko sundeborn - 17 oktober 2008 17:04

Hej igen alla läsare har inte haft tid att skriva ppå flera dar. Ingvar o Bengan har jobbat med förrådet , men nu börjar det bli klart så gott som, fattas lite plåtar o hängränna + lite små jux, sen är det väl att bära in skit, ja Ingvar ska göra hyllor också, skönt o få bort grejerna utifrån, vi har ju inte haft någon förråd förrut. Kanske börjar se ut ute som hos folk, nu ser det ut som på en tattarläger. Men det känns som att det tar aldrig slut, med det här helvetet. Idag kom DHL lastbil hit med grejer som Ingvar hade beställt från Rinkaby , killen frågade om vi skulle sälja kåken om ca. ett år.Han var jätte intresserad. Hade varit här förrut när tanten levde, tyckte att det hade fått en  riktig ansikts lyftning, det var ju kul att höra, det är inte alla som säger det,  är väl avundsjuka att vi har gjort så vansinnigt mycket på ett år, men så är det väl med folket, jag brukar då säga i allafall om någon har gjort något till det bättre. Men vi över lever väl  .Ja det om det, imorgon är ju den stora dagen då våran minsta sessa fyller ett helt år, så vi ska på kalas så klart med paketer o grattis kramar i massor. God troll. Nästa helg ska hon sova över hos oss  den lilla så det ska bli så roligt det var ju ett tag sedan, helgen efter blir det väl samma sak. Då får vi ta på oss snabbskorna så vi hinner  efter   henne,            gammal folket.

Annars har det väl inte hänt så mycket  det gamla vanliga, Ingvar jobbar em, så ska jag bänka mig o titta på Idol , tänder väl en brasa o kryper upp i min härliga soffa . Den är mysig att halv ligga i , men sitta i är det sämre med. Men vem säger att jag måste sitta.Hah-haa . Förresten den 29/11 ska vi ha lite m "minnenas  afton" ska äta gott o mysa med våran familj o några till det är sista chansen innan våran dotter blir fru, så det ska bli mysigt. det börjar ju närma sig bröllopet också, kul  . Dom ska bli så vackra så, de var o beställde ringar härom dagen 8 tusen kostade dom men de har råd till de så då säger väl man inget. De små brudnäpparna blir så sockersöta så man vill smaka nästan på dom, lill Cornelia ska vara med också, men de vet vi inte hur länge hon vill vara med , kanske tycker det är kul, o skratta åt allt folket som sitter i kyrkan hon är ju en riktig " leende" tös. Vill charma alla det gör ju hon ändå. Nu ska jag gå o ta mig en duch. så ha en trevlig fredag kväll alla.

Av pirkko sundeborn - 13 oktober 2008 17:01

Det var ett tag sedan jag skrev, men har haft mer än fullt upp, Alicia o Jeanette bodde nästan hela förra veckan hos oss, Jens var uppe i Boden o jobbade, sedan har jag haft  2 "snickare" på mat hela veckan Bengan o gubben  mat , fika o mat hela tiden så man hinner liksom inget i mellan, sedan har jag varit o är fortvarande sjuk i infulensa hosta o harklar ont i huvudet o ja hela kroppen. Men idag har jag faktiskt bakat till lill-sessans kalas lite, hon blir ju 1 helt år på lördag, huvaligen vad tiden springer i väg. Jag pratade med henne nyss i telefon go fisen.Hoppas jag blir frisk tills på lördag, så man får gå på kalas roligt att se när hon river av pappret på paketerna , det tycker hon säkert är det roligaste det brukar vara så med de små liven.Jag måste bara skriva vad roligt barnen kan säga ibland, förra veckan skulle vi stor handla i Birsta o på K- rauta, vi fick ha Alicia med för Jeanette jobbade , Alicia o jag satt i baksätet Ingvar körde , så Alicia undrade vad vi skulle åka då sa jag att vi ska på Willys i Birsta, då säger den lilla rackarn vad bra det är ju vid Barnens hus så vi kan gå o köpa en docka som kan sjunga , jag sa nej det ska vi inte göra, men du kan ju önska dig kanske  av tomten, för det kostar säkert mycket pengar, då säger Den lilla   " men mommo , moffa kan ju jobba lite extra så jag kan få den där dockan" Vi blev alldeles stumma, vad de kan. Ja, ja det är livets efterrätter , vad vare livet utan de små, bra fattigt , man är så rik när man har dom, eller hur????????  Nu ska jag gå fram o tillbaks till grannen med gamla tidningar, vi hörs alla glada.

Av pirkko sundeborn - 2 oktober 2008 13:41

Yeh jag fick någ en kick att jag spydde kalla ur mig imorse , det satt fart på adrenalinet tror jag, har gjort en massa mat , en stor plåt med morotsbiffar ska frysa in , kålsallad svampbiffar  o bullar (svamp) så nu har jag mat till några ggr. i o med att jag inte äter kött så blir det besvärligt att hitta på något middagsmat, tänker inte heller äta korv o kött om det håller i sig med bena så jag inte ha den j-kla värken malandes hela tiden. Nu är det 11 veckor sen jag åt kött produkter det är en jäkla skillnad jag kunde ju knappt gå i sommras nätterna var en mardröm, men nu känns det bättre inte helt symptom fri men det går inte ens jämnföra nu o då.Nu sitter jag o tar mig en kopp kafffe har nyss pratat med Lilian (min fd. arbetskamrat) hon har ju flyttat till stan från Timrå har sålt sitt hus hon blev ju änka pang bara sådär på sekunden för ett o halvt år sedan.Bästa arbetskamrat jag haft fast hon är djupt  troende , men vi pratar om allt mellen himmel o jord det är nästan 10 år sen vi jobbade ihop men vi brukar ringa till varandra lite nu o då.Nu ska jag dammsuga lite innan jag ska göra pytt i panna till min kära make.

Av pirkko sundeborn - 2 oktober 2008 09:10

Vad i all sin dar vaknar jag så himla tidigt?????? Vad ska jag oppe o göra halv 6 o sådär, ligger i halmen o snurrar klar vaken. Kolsvart ute o det regnar så himla tråkigt så det inte är sant. Tog fram bakrecept men stoppade dem tillbaka på sin plats lika fort, ids inte baka, har inte plats heller i frysen. Vi äter ju inte heller fika bröd så förfärligt, så det var fort bakat.Man kan inte gå ut heller för det är så himla skit väder.Igår kväll gick vi till grannen o tog en kopp o snackade en stund, sen pratade Ingvar med Åke L en bra stund hans son Tony hade gift sig med sin Helena för några veckor sen, grattis , grattis.Anki ringde också igår kväll o surrade en stund , naturligtvis om de stundande bröllop på lördag, avundas henne inte huga vad mycket att fixa men hon hade gjort det mesta.Hoppas de får bättre väder i alla fall , men lite regn stänk ska brudparet ha för ett lyckligt äktenskap, men regnar det så här så då blir det väl för fjantigt  hah-haa. Idag  vet jag inte vad ska jag hitta på får väl dammsuga som vanligt, vet inte varifrån allt dammet kommer ifrån 2 vuxna människor som bor här, men det är väl tur så man har något att göra.Jag blev så sugen att åka o fiska , men nej det är för skit väder man får klä på sig båda ena o det andra, så det får vara.Skulle vilja åka ut med vagnen också åtminstone en helg till men vädret ser inte ut att bli bättre till helgen heller så man får väl städa ur den också o göra vinter, fy så hemskt ,har knappt varit med den på hela sommar men tiden har liksom inte räckt till alltid har det varit något annat , men ,men  så är livet.Ja nu har jag väl spytt kalla ur mig mitt tråkiga liv, nu måste jag börja tänka positivt, annars vet i gudarna . Får väl tänka på mina barnbarn så blir jag väl på bättre humör de är ju livets krydda dom små trollen.Ha en bra dag alla som gillar regn o rusk.

Av pirkko sundeborn - 1 oktober 2008 09:39

Ja , hee så står det i almanacka visste inte bättre rubrik. Ja nu är det ett par dagar sen sist, igår kom Mutti o Lill-fisen o var här från 12 o tills Jens kom, Sibylla kom också o knackade på o var prat o kaffe sugen, hon pratade om sin resa till Peru hon var där för ett par veckor sen, mycket spännande resa, hon o Mutti hade mycket att prata om fast de känner inte varandra.Jag lagade middag medans det blev typ Tacos rullar med köttfärs i mellan o sallad men de värkade gå ner ändå, själv åt jag grekisk sallad det kan jag äta var dag.Sen kom Bengan fram otillbaka han har ju varit med "gubbgänget" till Estland.Pratade med Christina även säkert 1 ,5 timmar , jag ska åka till henne i Januari , vet inte riktigt ännu när men troligtvis på slutet av januari, vet inte om Ingvar följer med ännu men då åker jag tåg, eller buss.det ska bli såååååååå roligt att åka dit, Kanske behövligt att fara i väg efter att man har gift bort sin dotter då, hah-haa.Nu framöver kommer Alicia att vara här bra mycket Jens ska jobba borta jätte mycket minst 3 omgångar i Ocktober, så då blir det hämtning o skjutsning sova över o ett himla pusslande , Jeanette kan inte göra så mycket med sina arbets tider, det är affärstider som gäller öppet halva nätterna, men det gör ju inte så mycket , Alicia "sköter" ju sig själv bra mycket hon börjar bli så stor tjej nu, "kan Själv" det mesta.Sover som en stock på nätterna o.s.v .Längtar även till den1 november då ska en liten ETT ÅRING sova över hos fammo god trollet. Det blir väl tittut lekar o lite "jagis" .Nu ska jag göra någon nytta måste även till affären o köpa potatis fast det regna som attan, men jag ska laga lax till middag så då passar potatis bäst till det, men väntar ett tag så det har slutat regna , för just nu vräker det ner, riktigt höst rusk hatar när det är mörkt o ruckigt ljuset tänd hela dagarna om man ska göra något.Ni får ha en bra dag alla glada, vi hörs.

Ovido - Quiz & Flashcards