piu

Alla inlägg under augusti 2008

Av pirkko sundeborn - 17 augusti 2008 14:29

Igår var vi på Selånger en tid, visste inte först på morgonen om jag ville gå, hade mått så blä på natten ont i huvudet o bara blä var till o med o kräktes på natten , men efter frukost kändes det något bättre, så vi åkte iväg , men gick inte till lill-troll för jag visste inte vad det hade varit för fel på mig.Men sen gick det över, så jag mådde bättre.Köpte lite strumppor o lite annat palestina shjal o mm. Träffade en jäkla massa folk som vi kände pratade o fikade, sen när vi kom hem kom herrskapet Westerlunds på en kopp men de satt inte så länge. Sen ringde Mutti o ville att vi skulle komma o titta på klänningar hon hade köpt till brunäbbar gud i tider sååååååååå söta , lill-Cornelia blir säkert så söt o de större också Alicia o Cornelia vita Sanna o Roxy mörkvinröda fast dem är likadana men olika färger , vi får se hur det går med lill-fisen i en skrinda som Alicia ska dra i kyrkan, hon kanske har egna ideer den lilla, men det kan iför sig bli ett roligt inslag, så sött säkert. Gud vad mommo/ fammo ska fälla tårar, man får väl ta med sig en Ica kasse med näsdukar, hah-haa.idag har Ingvar o Jens varit hela långa dagen på Sättna , mutti ringde i morse o ville att jag skulle följa med Alicia o henne till marknad igen men det ville jag inte, känns att jag ville vila .Har varit på en prommis till Ica o pratat med grannen det enda jag gjort idag , men det räcker väl.Nu ska jag börja titta efter middagen så vi höres.

Av pirkko sundeborn - 15 augusti 2008 13:51

 Fy vad tiden går snart vinter fy. Benny ringde förrut lill fisen hördes i bakgrunden hon har blivit så busig , när dom säger åt henne aj-aj så titta hon o ler sitt vackra leendet o klappar händerna, hon vet vilken tråd man ska dra  . Där hundmaten står det stället älskar hon visst, är där på ett nafs, hon "går" på stjärten.Lill-troll Nu har bröllops planerna tagit fart igen i Nolby visst , det rings för fullt hit o dit så vi får se vad det blir o när jag vet ett datum men det får bli hemligt än så länge, vi får se om allting klaffar.Det lutar åt att Ingvar får någ gå alltargången engång till men den här gången med sin dotter, det blir kul. Pratade med Mutti förrut Alicia är fortvarande röd o eländig i ögonen o lite flammor här o där i kroppen stackars lill-sessa.Jag har nyss varit o handlat lite livets nödtorft det får man göra hela tiden alltid är det något man måste ha, o maten har blivit så himla dyr TACK HERR REINFELDT det har ni åstadkommit iallafall , ja bra att de har gjort något åt oss medborgare!!!!!!!!!!!!!! Nu ska jag börja göra i ordning middags maten raggmunkar o fläsk till I , jag ska bara ta lingon sylt till ids inte med något annat, det får dyga.Ni får ha en trevlig em. vi hörs.

Av pirkko sundeborn - 14 augusti 2008 21:50

Ja Jeanette o Alicia kom i förmiddags så vi åkte till blåbärs skogen , men hittade inte några men Alicia hittade kantareller hon frågade men mommo är det inte kantareller o det var det vilken unge va? Sen blockade vi halva korgen , hon var så stolt lill skruttan, jag tyckte det bra gjort av en 5 åring.Vi var borta ca 2 -3 timmar . Sen åkte vi hem o lagade middag tillsammans naturligtvis kantarellstuvning hemma gjorda klyftpotatis på söt o vanlig potatis o morötter o fläskfile , jag åt bara stuvning o potatis gott värre, Jeanette bjöd på filen, tack, det var trevligt , sen gjorde jag klappgröt innan de åkte hem för Jens ville äta det när han såg vad jag gjorde.Det är lite trevligt att göra något med sina barn o barnbarn alldeles för sällan men de har ju sitt så det inte alltid det passar in för alla.Alicia är så svullen i ögonen men det blir ju inte bättre att sitta inne, bara hon inte umgås med andra barn. Så då kan inte den andra sessan vara samtidigt, hon har också blivit så duktig  river saker o ting där hemma o häller hund vatten på golvet o.s.v det är bra det friskhets tecken att de rör på sig lill-trollet. Nu ska jag spela lite Ingvar har gått o lagt sig har inte känt sig bra på ett par dagar, säger han lite hängig men hemma kan han inte stanna för det plikten framför allt.Så resonerar han.Nu säger jag natt gott folk vi höres.

Av pirkko sundeborn - 13 augusti 2008 18:06

Jag fick avbryta skrivandet förrut, fick åka till Alicia en stund hon sov Jeanette åkte till affären hon fick vid 1 några komppisar från Ikea som skulle komma o fika. Hon var till VC o visade Alicias öga fick salva att ta på , men jag tyckte hon var så röd halva ansiktet, men de kunde de tydligen bli hade de sagt. Vi ska vara b-vakt rätt så mycket fram över nästa vecka 3 dagar men det passar bra Ingvar jobbar em. sedan var det vecka 36 han skulle bort o jobba igen då har Ingvar fri vecka, Alicia vill inte till dagis alls nu igen , hon är äldst  o hennes komppisar har slutat, så nu är det ett helsike hon är inte någon dagisbarn alls har aldrig riktigt varit det heller.Så de vet inte hur dom ska göra nu.Men det kanske går över, får vi hoppas i allafall.Idag har jag fått ont i benet igen fyfasike jag var ju så glad några dagar när det inte värkte,vet i helsike vad det kan vara för skit.Ingvar har nyss kommit hem från jobbet fick jobba över hade haft så mycket plock. Vi har ätit stekt strömming o mos till middag det var smaskens det , kunde äta det varannan dag nästan.Pratade med moster de skulle till O-sjön skulle ha 2 barnbarn med sig men dom åker någ hem på fredag kväll , Nils ska på hockey skolan på lördag. Pojkarna tjatar att dom vill åka dit hela tiden så då skulle dom dit. Vi åker inte iallafall för vi ska på selånger det brukar vi göra varje år har varit där sen dom startade för över 20 år sen, det har liksom blivit en tradition att vara där man träffar alltid folk man har inte sett på länge.Vi brukar inte handla just något lite korv o strumpor , men iår köper vi inte så mycket korv i o med jag äter inte det länge.Nu ska jag gå o sätta på bastun känns det så vill bada en sväng o jag ska ringa till Chrstina  lite senare o surra lite vad som har hänt o fötter, så hejdå er alla glada, vi höres

Av pirkko sundeborn - 13 augusti 2008 09:04

Huga vad det regnar, så det blir inget att gå till blåbärs skogen eller fika ute idet fria. Nu ringde Jeanette o ville att jag skulle komma o se efter Alicia en stund, för hon ska handla mat, lill-trollet har fått ögoninflamation en kraftig sådan så hon ska till "syster" halv12 , ögat är visst helt igen murad, stackarn.Jag skriver väl senare.

Av pirkko sundeborn - 12 augusti 2008 13:04

Idag ringde dottern o lillisen o ville komma o ta en kopp.De är ju alltid lika roligt o få sådant besök. Jeanette har semester den här veckan, de skulle åka till Jens mammas båt i Sundsvall efter besöket här för Jimmy o Ingela o barnen skulle också dit till Maggans båt o fira Jimmy han fyller år idag så grattis. Imorgon om det blir väder så ska vi åka  på picknick, ta mmed oss en liten hink ifall vi hittar hallon eller blåbär.Vad jag blev paff förrut när jag gick på bloggen Morgan Karlsson hade skrivit till mig, han har vi inte sett sedansäkert28 minst år sedan , Kände inte igen honom ens på bild.Men jag skrev tillbaka o gjorde mig till känna. det är Ingvars kusins pojke några år äldre än Benny.Ja det ser  man.Igår kväll var fam. Vesterlund o drack en kopp, Kjell skulle köra hit någon grejs. Benny ringde också i morse , sen ringde jag upp Carro igen o fick "prata" med sessan, hon säger inte så mycket ännu i telefon men man hörs när hon andas, men Carro sa att hon ler med hela ansiktet, lill-trollet.hon "går" visst mmed stjärten på något vis , ja alla sätt är ju bra utom det dåliga.Vi ses säkert till helgen för vi ska på Selångers marknad. Fy vad jag har haft ont i huvudet idag vaknade efter 3 inatt så det sprängde i skallen , men sen tog jag en promenad till ICA o var ute en stund , så nu börjar det klinga av.Nu ska jag gå o river morötter o andra grönsaker o göra  grönsaks biffar till middag gott, potatis o sötsur sås till.Det tycker faktiskt Ingvar också är gott.Så vi får höras, ha en bra em.

Av pirkko sundeborn - 10 augusti 2008 21:27

Ja nu har vi firat Larsson när han har fyllt 60 år, vi gjorde en stol o ett bord av en stor stock som har legat vid vårat ställe i O-sjön.Vi bjöd även en god  middag till hans ära , Helvi Anki o jag hade fixat lite av varje, det uppskattade han, sen fick han en present kort på Strömson o gå köpa sig något i klädväg. , vi hade tur med vädret i allafall det var soligt o varmt hela helgen, vi åkte hem vid 14 tiden sen har vi bastat o läst tidningar har varit på affären o köpt mjölk, det är väl i stort vad vi har gjort .Någon gång måste man vara lat också, det är ju inte så ofta . Jag har väl inte så mycket mer att skriva jag ska titta på lite av varje på nätet, skriva kanske till min komppis i Finland det var ett tag sedan jag pratade med henne .Så natti natt på er

Av pirkko sundeborn - 10 augusti 2008 21:27

Ja nu har vi firat Larsson när han har fyllt 60 år, vi gjorde en stol o ett bord av en stor stock som har legat vid vårat ställe i O-sjön.Vi bjöd även en god  middag till hans ära , Helvi Anki o jag hade fixat lite av varje, det uppskattade han, sen fick han en present kort på Strömson o gå köpa sig något i klädväg. , vi hade tur med vädret i allafall det var soligt o varmt hela helgen, vi åkte hem vid 14 tiden sen har vi bastat o läst tidningar har varit på affären o köpt mjölk, det är väl i stort vad vi har gjort .Någon gång måste man vara lat också, det är ju inte så ofta . Jag har väl inte så mycket mer att skriva jag ska titta på lite av varje på nätet, skriva kanske till min komppis i Finland det var ett tag sedan jag pratade med henne .Så natti natt på er

Ovido - Quiz & Flashcards